Cea mai bogată femeie din China și-a mărit averea la bursă cu 6 miliarde de dolari în șapte zile

Cea mai bogată femeie din China și-a mărit averea la bursă cu 6 miliarde de dolari în șapte zile
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2018

Cea mai bogată femeie din China, Yang Huiyan, și-a mărit averea cu 6,1 miliarde de dolari în șapte zile de tranzacții bursiere, creșterea fiind a doua ca mărime în acest an după cea înregistrată de fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Averea lui Yang, care este acționară principală a grupului Country Garden Holdings, a crescut la 29,7 miliarde de dolari până pe 10 ianuarie, ca urmare a aprecierii acțiunilor companiei imobiliare, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor, scrie News.ro.

Datele arată că averea lui Bezoz a urcat în acest an cu 6,6 miliarde de dolari, la 106 miliarde de dolari.

Banca Națională a Elveției a realizat în 2017 un profit de 54 miliarde franci, mai mare decât Apple, JP Morgan și Warren Buffett CITEȘTE ȘI Banca Națională a Elveției a realizat în 2017 un profit de 54 miliarde franci, mai mare decât Apple, JP Morgan și Warren Buffett

Averile unora dintre magnații chinezi au crescut puternic în ultimii ani datorită dezvoltării  sectorului imobiliar. Între aceștia se află Hui Ka Yan, președintele dezvoltatorului imobiliar China Evergrande Group, și Wang Jianlin, care conduce Dalian Wanda Group. Yang se apropie rapid de Hui, a cărui avere este estimată la 39,3 miliarde de dolari. Ea l-a devansat pe Wang, care are o avere de 28,7 miliarde de dolari, urcând pe locul patru în topul miliardarilor chinezi.

Acțiunile Country Garden au crescut cu 24% în acest an, dar joi au evoluat în scădere. În ultimul an, acțiunile companiei au creacut de peste patru ori.

Yang, în vârstă de 36 de ani, este cea mai tânără miliardară din China, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor. În 2005, tatăl ei, Yang Guoqiang, și-a transferat participația de control deținută la Country Garden pe numele fetei, cu intenția de a o pregăti ca succesoare a intereselor familiei în grup, potrivit prospectului de listare a Country Garden din 2007.

viewscnt
Afla mai multe despre
cea mai bogata femeie
china
bursa