Cemacon lansează o operațiune de răscumpărare a acțiunilor proprii la același preț de 0,55 lei/acțiune la care au derulat frații Pavăl oferta publică de preluare închisă luna trecută, dar cu 31% sub cel de pe bursă

Cemacon lansează o operațiune de răscumpărare a acțiunilor proprii la același preț de 0,55 lei/acțiune la care au derulat frații Pavăl oferta publică de preluare închisă luna trecută, dar cu 31% sub cel de pe bursă
scris 19 apr 2018

Producătorul de materiale de construcții Cemacon Zalău intenționează să răcumpere 5% din titlurile proprii într-o operațiune de piață care ar urma să se ridiceîn cazul unei subscrieri integrale la peste 3 milioane lei. Prețul este cu 30,90% sub cel de pe bursă, argumentul participării fiind doar acela al găsirii lichidității.

După ce, la jumătatea lunii trecute, pe titlurile Cemacon Zalău (CEON) s-a închis o ofertă de preluare obligatorie prin care fondatorii Dedeman, frații Adrian și Dragoș Pavăl, au ajuns devenit acționari majoritari, acum același emitent lansează o ofertă publică de răscumpărare pentru un pachet de 5,70 milioane acțiuni, reprezentând 5% din capitalul social al companiei.

Operațiunea de piață pentru care se vor strânge subscrieri în perioada 27 aprilie – 17 mai și care este intermendiată de BT Capital Partners se va derula la prețul de 0,55 lei/acțiune, ceea ce ar urma să ridice valoarea tranzacției la 3,13 milioane lei (aproape 672.000 euro). Este un preț cu 30,90% sub cel de 0,7960 lei/acțiune de pe piața reglementată. Ofertanții ar putea miza pe participare doar în condițiile în care investitori caree ar dori să iasă să ia în calcul că nu pot găsi lichiditate. De la începutul anului și până astăzi, pe segmentul regular au fost însumate schimburi cu numai 3,15 milioane acțiuni Cemacon, reprezentând 2,76% din acțiunile companiei.

Bugetul de marketing de 1 milion de lei al BVB, subiect în AGA de bilanț. „Este exagerat de mic”, spune un broker CITEȘTE ȘI Bugetul de marketing de 1 milion de lei al BVB, subiect în AGA de bilanț. „Este exagerat de mic”, spune un broker

Prețul de 0,5500 lei/acțiune este similar cu cel plătit de PIF Industrial, compania prin care frații Pavăl și-au rotunjit deținerea la Cemacon, pentru 5,6% din titluri, ofertă în valoare de 3,51 milioane lei, dar în care au fost subscrise numai 10% din titlurile oferite. La această cotație, capitalizarea de piață a producătorului de cărămidă este de 62,69 milioane lei (13,46 milioane euro).

În acest an au mai derulat oferte de răscumpărare Fondul Proprietatea (FP), pentru un număr de 1,20 miliarde acțiuni proprii, operațiune de piață în valoare de 610,39 milioane lei (130,95 milioane euro) și Bermas Suceava (BRM) pentru 6% din titlurile proprii, suma achitată, în principal către SIF Banat Crișana (SIF1), cel mai mare vânzător, fiind de 1,42 milioane lei (aproximativ 305.000 euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
cemacon
rascumparare
dragos paval
dedeman
bermas
bursa
bvb
fondul proprietatea