CONFIRMARE Rușii de la Alro vând o treime din acțiunile producătorului de aluminiu la prețul de 3 lei pe unitate

CONFIRMARE Rușii de la Alro vând o treime din acțiunile producătorului de aluminiu la prețul de 3 lei pe unitate
scris 19 dec 2018

Acționarii majoritari de la Alro au reușit să plaseze o treime din acțiuni într-o operațiune de piață de 155 milioane euro, surmontând eșecul din vară când nu au izbutit să înstrăineze pachetul majoritar. Compania devine, astfel, unul dintre emitenții importanți de pe bursă, unde până acum avea o prezență marginală, cu un acționariat prea puțin dispersat și lichiditate mică.

Informația a fost anunțată anterior de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Moșul aduce sectorul aluminiului ca fiind unul relevant pe bursă. Acționarii majoritari ai Alro Slatina (ALR), rușii din grupul controlat de miliardarul Vitali Matchitski au vândut o treime din titlurile din companie către acționari de portofoliu, ceea ce ar urma să ridice lichiditatea acțiunii.

Sistemul Bursei de Valori București indică procesarea unei oferte anunțată încă de dimineață de Profit.ro pentru un număr de 241,03 milioane (33,8%) acțiuni Alro. Acestea au fost vândute la prețul de 3 lei pe unitate, nivel la mai puțin de jumătate față de cel de 6,18 lei/acțiune afișat inițial în oferta din vară și care era rezultatul unei mediane între o serie de rapoarte de evaluare. De asemenea, prețul tranzacției este cu 14,28% sub cel de 3,50 lei/acțiune, reprezentând limita inferioară din prospectul amendat al operațiunii eșuate de acum aproape jumătate de an.

"În urma acestei operatiuni, Conef (companie din grupul ALRO) va disponibiliza întregul pachet de acțiuni pe care îl deține în ALRO, iar acționarul majoritar Vimetco N.V. va deține în continuare un pachet de circa 54,19% din capitalul social al emitentului ALRO", a informat Alro printr-un anunț la Bursa de Valori București.

Tranzacție: Fondurile de pensii NN ajung la o deținere mai mare de 5% din Transgaz, pachet de peste 50 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție: Fondurile de pensii NN ajung la o deținere mai mare de 5% din Transgaz, pachet de peste 50 milioane euro

La acest nivel, valoarea tranzacției intermediată de Swiss Capital se ridică la 723,10 milioane lei (155,58 milioane euro), iar valoarea de piață a Alro este situată la 2,14 miliarde lei (460,72 milioane lei).

viewscnt
Afla mai multe despre
alro
vimetco
bursa
bvb
swiss capital