Connections Consult afișează la S1 profit net mai mic, deși afacerile au crescut cu o cincime. Compania se angajează să rămână în buget până la finalul anului, însă acțiunile scad

Connections Consult afișează la S1 profit net mai mic, deși afacerile au crescut cu o cincime. Compania se angajează să rămână în buget până la finalul anului, însă acțiunile scad
scris 26 sep 2022

Listată în vara anului trecut pe piața AeRO de la BVB, compania de IT Connections Consult a realizat în primele 6 luni ale anului o cifră de afaceri netă de 24,77 milioane lei, cu 21,72% mai mare decât cea de 20,35 milioane lei din perioada similară a anului trecut, dar câștigul net a scăzut sub pragul de 1 milion de lei.

Connections Consult (CC) a obținut în primul semestru venituri totale din exploatare de 25,19 milioane lei, în creștere cu 21,16% față de cele de 20,79 milioane lei de la S1 2021. În același interval de raportare, cheltuielile totale de exploatare au crescut într-o dinamică apropiată, cu 23,01%, la 23,68 milioane lei, de la 19,25 milioane lei.

Astfel, compania de IT a realizat un rezultat net de aproximativ 968.000 de lei, cu 28,82% mai mic decât profitul net de 1,36 milioane lei din primele 6 luni ale anului trecut. „Țintele de venituri și profit brut anunțate în raportul anual din aprilie 2022 rămân intacte și ne menținem încrederea că ele vor fi atinse”, spune în raportarea semestrială CEO-ul Bogdan Florea, care este și actioner majoritar, cu o participație de 75,08% din acțiuni.

PROFIT NEWS TV Maratonul de Educație Financiară – Aurel Bernat, BT AM: Românii trebuie să învețe să cumpere acțiunile și când sunt la discount, așa cum procedează cu televizoarele și mașinile CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Maratonul de Educație Financiară – Aurel Bernat, BT AM: Românii trebuie să învețe să cumpere acțiunile și când sunt la discount, așa cum procedează cu televizoarele și mașinile

Pe de altă parte, așteptările sunt pentru navigarea într-un cadru potrivnic în anul 2023. “Acum știm deja ca piețele globale se pregătesc pentru o contracție accentuată, cu influențe nefaste din direcția inflației galopante, a crizei energetice și a celei alimentare”, mai spune Florea în scrisoarea care investitori.

Reacția este negativă la bursă, unde, la jumătatea sesiunii de tranzacționare, titlurile societății se situau la nivelul de 3,35 lei/acțiune, care ar conferi acesteia o capitalizare bursieră de 36,09 milioane lei (7,30 milioane euro).

Datoriile totale ale Coonections Consult erau la data de 30 iunie de 9,70 milioane lei, cu 5,09% mai mari decât cele de 9,23 milioane lei de la sfârșitul anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
connections consult
bvb
bursa