Conpet acordă dividende suplimentare de 85 milioane lei, la cererea acționarului majoritar, Ministerul Energiei

Conpet acordă dividende suplimentare de 85 milioane lei, la cererea acționarului majoritar, Ministerul Energiei
scris 25 oct 2017

Transportatorul de țiței prin conducte Conpet (COTE) va acorda dividende suplimentare de 85 de milioane de lei, operațiune avizată la cererea Ministerului Energiei.

În septembrie, Ministerul Energiei a solicitat Conpet, la care deține 58% din acțiuni, să reunească de îndată Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pentru a achita 85 milioane lei ca dividende. Astfel de cereri au fost trimise și către alte companii controlate de statul român.

Astfel, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor (AGOA) a aprobat astăzi acordarea unui dividend brut de 9,82 lei/acțiune din rezervele companiei.

Proprietarul farmaciilor Dona împrumută 10 milioane de euro de la BERD CITEȘTE ȘI Proprietarul farmaciilor Dona împrumută 10 milioane de euro de la BERD

La prețul de închidere de ieri, de 105 lei/acțiune, randamentul net al dividendului special este de circa 8%.

Conpet este controlat în proporție de 58,71% de statul român, prin Ministerul Energiei, și are circa 1.700 de salariați.

OUG 29/2017, adoptată anul acesta de Guvern tocmai pentru a-și putea majora suma încasată din dividende de la companiile pe care le controlează, prevede că aceste societăți pot da dividende acționarilor și din rezervele financiare constituite, precum și din rezultatul pozitiv reportat al anilor trecuți, nu doar din profitul curent, așa cum prevedea legislația anterior în vigoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
conpet
cote
dividend suplimentar
dividende speciale
actionari