Convocarea AGA SIF Transilvania pentru schimbarea conducerii a fost revocată

Convocarea AGA SIF Transilvania pentru schimbarea conducerii a fost revocată
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 ian 2016

Adunarea Generală a Acționarilor SIF Transilvania, prin care fondurile Certinvest și omul de afaceri Constantin Frățilă urmăreau să pună în discuție actualul management al societății, a fost revocată pe baza unei decizii a Tribunalului Brașov.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Emitentul a transmis la Bursa de Valori București o informare prin care a anunțat că AGA Ordinară convocată pentru data de 15/16 februarie la SIF Transilvania (SIF3) nu se va desfășura.

Directoratul și Consiliul de Supraveghere au decis, vineri, revocarea convocării în baza unei decizii de miercuri a Tribunalului Brașov, care solicită suspendarea punerii în aplicare a deciziei de convocare a AGOA până la soluționarea litigiului cu numărul de dosar 5259/62/2015, prin care SIF Transilvania contestă legalitatea întrunirii acționarilor.

Adunarea Generală a Acționarilor fusese convocată de un grup de acționari care dețin titluri reprezentând 8,09% din capitalul social al SIF Transilvania. Semnatarii solicitării de convocare - care au și calitatea de pârâți în procesul înregistrat la Tribunalul Brașov - sunt fondurile Certinvest, fondul de pensii private "Pensia mea", fondul de investiții Broadhurst Investments și o serie de acționari persoane fizice, între care Constantin Frățilă și Radu Toia.

Fost director în cadrul reglementatorului pieței și, ulterior, director general adjunct la SIF Transilvania până în vara anului trecut, Toia a obținut în decembrie un loc în Consiliul de Administrație al operatorului de piață Bursa de Valori București.

Acționarii contestă managementul lui Mihai Fercală și spun că administrarea defectuoasă, în special a societăților de turism din portofoliul SIF Transilvania, a generat pierderi de aproximativ 50 milioane de euro în ultimii ani.

Grupul de acționari cere revizuirea modelului actual de business în vederea eficientizării activității și alinierii societății la practicile de bună guvernanță existente la nivel european, potrivit motivării de convocare a AGA trimisă la jumătatea lunii decembrie pe adresa Profit.ro.

Propunerea lor este ca o nouă echipă de management să elaboreze strategia de dezvoltare a societății bazată pe o abordare de tip ”private equity”, raportată în principal la deținerile majoritare de capital ale societății în domeniul turismului, în domeniul dezvoltării imobiliare și în cel al instituțiilor financiare non-bancare.

Dezbaterea acestei variante este amânată după decizia de miercuri a Tribunalului Brașov. Este un prim succes al lui Mihai Fercală. Soția acestuia, Elena Fercală, și-a mărit miercuri expunerea pe SIF Transilvania (SIF3). Ea a achiziționat un număr de 75.500 de acțiuni cu simbolul SIF3 la prețul de 0,274 lei/acțiune, ceea ce situează valoarea schimbului cu puțin peste 20.000 de lei, potrivit raportării remise de intermediarul Blue Rock Financial Services postată de emitent pe portalul Bursei de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif transilvania
bvb
bursa
certinvest
mihai fercala
broadhurst