Debut pozitiv de săptămână la BVB: creștere pe noi maxime, volume sporite și un nou emitent

Debut pozitiv de săptămână la BVB: creștere pe noi maxime, volume sporite și un nou emitent

Sursa foto: Stokkete | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 iul 2021

Ziua listării One United Properties a antrenat lichiditatea de la Bursa de Valori București, al cărei indice BET a depășit marginal precedenta valoare record, de la sfârșitul lunii iunie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La New York Stock Exchange, investitorii au împins cotațiile pe noi culmi. Indicele S&P500 se tranzacționa, cu puțin după închiderea pieței românești, în zona de 4.380 de puncte, cea mai ridicată din istoria de 64 de ani de când este măsurat.

În acest climat favorabil activelor de risc la nivel internațional, și la Bursa de Valori București parcurgem o etapă pozitivă, cu exerciții de piață primară și susținere la cumpărare pe segmentul regular. „Evoluțiile recente ale pieței de capital din România ne dau încredere că viitorul acestei industrii arată foarte bine”, spune Gabriel Grădinescu, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

ULTIMA ORĂ Blue Air se listează la Londra CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Blue Air se listează la Londra

Este o declarație făcută la evenimentul de la deschiderea sesiunii de tranzacționare ce a marcat listarea companiei imobiliare One United Properties (ONE). Spre deosebire de cutuma pieței din prima jumătate a acestui an, titlurile acesteia au închis la prețul de 1,9900 lei/acțiune, cu 0,50% sub prețul de ofertei publice primare de 2,0000 lei/acțiune, în contextul unor volume echivalente cu 22,44 milioane lei, care au reprezentat peste o treime din rulajul de 63,65 milioane lei (12,92 milioane euro) al pieței de acțiuni. La respectiva cotație, capitalizarea societății se situează la 2,84 miliarde lei (577,37 milioane euro), iar nivelul indicatorului P/E este de 16,8.

A 2-a activitate a zilei, de 6,89 milioane lei, am consemnat-o pe titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), care s-au ajustat cu 8,33%, în sesiunea ex-data pentru încasarea dividendului brut parțial de 0,1300 lei/acțiune.

DOCUMENT Transgaz se roagă de încă un Guvern să nu-i ia dividende suplimentare CITEȘTE ȘI DOCUMENT Transgaz se roagă de încă un Guvern să nu-i ia dividende suplimentare

În rest, tendința generală a bursei a fost pozitivă, inclusiv printr-o apreciere de 0,92%, până la prețul de 2,7500 lei/acțiune, a titlurilor Băncii Transilvania (TLV) care au cumulat schimburi de 3,25 milioane lei. De asemenea, dintre emitenții cu capitalizare mare, titluirile Fondul Proprietatea (FP) au avansat cu 0,11%, până la prețul de 1,8600 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,90 milioane lei, și titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 2,09%, până la prețul de 0,4390 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,49 milioane lei.

Sunt mișcările care au imprimat o tendință ascendentă în ansamblul pieței: +0,79% pentru indicele compozit BET Plus, -0,26% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 52.950,48 puncte, +1,52% pentru indicele energetic BET-NG și +0,82% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.967,80 puncte este pe un nou maxim istoric..

Debut pozitiv de săptămână la BVB: creștere pe noi maxime, volume sporite și un nou emitent

Titlurile MedLife (M) s-au apreciat cu 0,60%, până la prețul de 16,85 lei/acțiune, pe transferuri de 3,55 milioane lei, iar titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au câștigat 1,44%, până la prețul de 31,70 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,39 milioane lei.

În staționare la prețul de 31,10 lei/acțiune au închis titlurile Purcari Wineries (WINE), care au cumulat schimburi de 3,39 milioane lei. Titlurile Transport Trade Services (TTS) au suferit un declin de 0,75%, până la prețul de 19,85 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,60 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
teraplast
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
tts