Acțiunile One United Properties intră la tranzacționare la un preț apropiat de cel al ofertei publice primare. Investiții în imobiliare cu sume mici

Acțiunile One United Properties intră la tranzacționare la un preț apropiat de cel al ofertei publice primare. Investiții în imobiliare cu sume mici

Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, fondatorii One United Properties

scris 12 iul 2021

După o ofertă publică primară în valoare de aproape 260 milioane lei, compania One United Properties a intrat în ringul bursier la o valoare de piață de 2,85 miliarde lei. Noul instrument financiar poate fi folosit de investitorii activi la BVB pentru a lua expunere pe piața imobiliară cu sume mai reduse. Indicatorul P/E este apropiat de nivelul 17.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Acțiunile One United Properties (ONE) au intrat la cota bursei, unde, în contextul unor transferuri depășind cu puțin nivelul de 19 milioane lei, la orele prânzului s-au stabilizat la prețul de 1,9950 lei/acțiune, cu 0,25% sub cel al ofertei publice primare închisă la începutul acestei luni. La respectiva cotație, capitalizarea de piață a societății se ridică la 2,85 miliarde lei (685,88 milioane euro), ceea ce o situează în Top 10 emitenți de la BVB din punctul de vedere al valorii.

Compania imobiliară a închis cu succes a o oferta de listare vânzând 130,01 milioane acțiuni la prețul operațiunii de piață fiind de 2 lei/acțiune, ceea ce ridică valoarea acestei operațiuni la 259,11 milioane lei (52,59 milioane euro). Tranșa investitorilor instituționali este cea mai mare parte a acestei cantități de acțiuni, respectiv 81,90 milioane titluri.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Tranșa cu alocare garantată pentru 26 milioane acțiuni fusese deja subscrisă integral încă din primele 40 de secunde ale ofertei, iar pe tranșa cu alocare pro-rata sunt plasate 22,10 milioane acțiuni la un indice de alocare de 0.1087996391.„Bursa oferă în plus față de investițiile directe în real estate și mai multă lichiditate și posibilitatea de plasare directă a sumelor mici de bani în proiecte imobiliare”, a declarat la evenimentul de listare Gabriel Grădinescu, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). „Colegii de la One au înțeles mesajul pieței; au decis să aloce o tranșă substanțială investitorilor de retail.”

Acțiunile One United Properties intră la tranzacționare la un preț apropiat de cel al ofertei publice primare. Investiții în imobiliare cu sume mici

Compania este tranzacționată la un nivel al indicatorului P/E, care raportează prețul acțiunii, la câștiguri de 16,9, dacă avem în vedere profitul atribuibil acționarilor de 168,68 milioane lei obținut anul trecut.  Prin această operațiune, One United Properties oferă, astfel, spre subscriere acțiuni în valoare de 10% din capitalul social al companiei.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

One United Properties se prezintă acum drept a treia cea mai mare companie antreprenorială românească listată la Bursa de Valori București, cu intrare în Top 10 companii listate după capitalizarea bursieră.

Ca urmare a închiderii ofertei publice, One United Properties va solicita admiterea la tranzacționare a acțiunilor sale pe Piața Principală a Bursei de Valori București, sub simbolul ONE. 

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

One United Properties este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte din București. În primăvară, Profit.ro a anunțat că Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu intenționează să listeze pe piața principală a Bursei de Valori București, în luna iunie, un pachet minoritar din acțiunile companiei One United Properties, pe care o controlează.

„Suntem în discuții să vindem un procent minoritar în companie, prin vânzare directă sau creștere de capital, având în vedere că noi am mai avut câteva runde de ridicare de capital, iar 25% dintre acțiuni sunt deținute de acționari minoritari. Decizia o vom lua în urmatoarele săptămâni, în funcție de feedback-ul primit în roadshow-ul cu investitorii instituționali“, a declarat atunci pentru Profit.ro, Victor Căpitanu.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

În iunie, Daniel Dines, CEO UiPath, unicornul românesc proaspăt lansat la bursa din New York, a cumpărat 5% din One United Properties, confirmând astfel informațiile anunțate anterior de Profit.ro.

One United Properties, companie fondată în 2007 de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, domină nișa apartamentelor de lux. La finalul anului trecut, compania a demarat lucrările la One Peninsula, un proiect cu o valoare brută de dezvoltare calculată la 138 milioane de euro, fiind unul dintre cele mai scumpe dezvoltări din portofoliul One United.

One United urmează să finalizeze 3 proiecte care vor pune pe piață circa 440 de apartamente, plus 30 de spații comerciale și un turn de birouri de 24.000 de metri pătrați. Este vorba despre ansamblurile One Mircea Eliade și One Herastrău Towers din București și Neo Mamaia.

Anul acesta este programată finalizarea ansamblurilor Neo Timpuri Noi, componenta de birouri a One Cotroceni Park și One Verdi Park, iar în 2022 vor fi predate Neo Floreasca Lake, One Modrogan și One Peninsula.

În ultimii ani, compania a vândut câte 150 apartamente de lux pe an. Profit.ro a scris în exclusivitate că investitorul a vândut anul trecut un penthouse din cadrul proiectului One Mircea Eliade cu prețul record de 6,8 milioane euro.

În fiecare an, piața rezidențială bucureșteană sporește cu circa 10.000 de locuințe noi. Un procent extrem de mic dintre acestea, adică în jur de 2%, aparțin segmentului de lux. Totuși, valoarea acestei niște depășește 10% din vânzările anuale de apartamente din București.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
claudio cisullo