CONFIRMARE Nemo Express, unul dintre cei mai mari curieri din România, face pasul către bursă

CONFIRMARE Nemo Express, unul dintre cei mai mari curieri din România, face pasul către bursă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 iun 2021

După ce a închis vara trecută un plasament privat în valoare de 1,5 milioane euro, compania de curierat Nemo Express listează respectiva emisiunea de obligațiuni, luni, pe piața AeRO de la BVB, operațiune anunțată anterior de Profit.ro.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

O nouă companie românească face pasul către piața obligatară de la Bursa de Valori București. Nemo Express, curier cu 88 de puncte logistice, care îi asigură o acoperire națională, listează luni obligațiunile pe piața AeRO. Compania închisese vara trecută un plasament privat, cu participarea a 70-80 investitori calificați pentru obligațiuni denominate în euro, conform unor surse Profit.ro din piața de capital. Emisiunea în valoare de 1,5 milioane euro are maturitate de 3 ani, iar cuponul este de 7%.

Valoarea finanțării nu este neapărat mare la dimensiunea companiei, dar inițierea operațiunii de piață a avut în vedere creșterea vizibilității firmei pe piața locală prin prezența la bursă, spun aceleași surse.

Fondul Proprietatea inițiază ofertă publică de răscumpărare CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea inițiază ofertă publică de răscumpărare

Nemo Express Logistic, firma principală, a realizat în 2019 venituri totale de 137,85 milioane lei și un profit net de 1,11 milioane lei. La nivel de grup, însă, afacerile s-au situat în jurul valorii de 186 milioane lei.

În noiembrie 2018, cum a anunțat atunci în exclusivitate Profit.ro, creșterea explozivă a comerțului electronic a determinat Capital Fleet Services, firmă de leasing operațional, să preia 39% din acțiunile Nemo Expres Logistic.

Capital Fleet Services a fost înființată în 2004 și activează în domeniul leasing-ului operațional, prestând activități de închiriere și leasing cu autoturisme, autovehicule rutiere ușoare. Acționarii companiei sunt Călin-Răzvan Negoiță și Iuliu-Viorel Nica, fiecare cu o pondere de 50% în capitalul social.

Pentru acționari ai Nemo, piața bursieră românească nu reprezintă o noutate. Capital Fleet Services a listat în trecut obligațiuni pe piața AeRO de la BVB.

În ultima perioadă, interesul pe piața românească de obligațiuni s-a menținut chiar și în contextul șocului pandemiei de coronavirus. Lanțul Agroland a plasat titluri în valoare de 8,08 milioane lei care au intrat la tranzacțonare la jumătatea lunii iunie, iar cel mai recent nume care și-a exprimat intenția de a lista la BVB obligațiuni în valoare de 3 milioane lei este producătorul local de lactate Lăptăria cu Caimac.

viewscnt
Afla mai multe despre
nemo express
obligatiuni
bvb
bursa
capital fleet services
agroland
laptaria cu caimac