Delistată acum 3 ani de pe piața Rasdaq, compania UPSS din Botoșani vrea să se întoarcă la tranzacționare

Delistată acum 3 ani de pe piața Rasdaq, compania UPSS din Botoșani vrea să se întoarcă la tranzacționare
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 sep 2018

Acționarii producătorului de utilaje și piese de schimb UPSS Botoșani au fost convocați pentru a aproba listarea pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO de la BVB. Compania care a fost controlată de omul de afaceri Cătălin Chelu, între timp decedat, se delistase de pe Rasdaq în 2015, în pofida opoziției SIF Moldova, unul dintre acționari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

O „oaie” rătăcită a turmei risipite a pieței Rasdaq s-ar putea întoarce la tranzacționare în regim bursier. Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a fost convocată pentru data de 7 septembrie la UPSS Botoșani având pe ordinea de zi un vot privind listarea pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO al Bursei de Valori București.

Este vorba despre o companie cu afaceri relativ constante în jurul reperului de 8 milioane lei în anii 2013-2016, care s-a menținut în permanență pe profit. Tendința a fost ușor negativă anul trecut, când cifra de afaceri a fost de 7,24 milioane lei, cea mai mică de la delistare, iar câștigul net a fost de aproximativ 117.000 de lei, față de profiturile cu sume cuprinse între 244.000 de lei și 308.000 de lei din precedenții 4 ani.

Declin de 10% al profitului net semestrial al Artego CITEȘTE ȘI Declin de 10% al profitului net semestrial al Artego

Compania a fost controlată de omul de afaceri Cătălin Chelu, iar acum 3 ani a fost delistată, în baza Legii 151/2014 privind desființarea pieței Rasdaq. SIF Moldova (SIF2), acționar cu o participație de 16,72%, a inițiat un litigiu în justiție pentru a împiedica delistarea, dar, finalmente, compania a fost retrasă de la tranzacționare, cu aprobarea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), la 27 octombrie 2015.

Directorul general Florin Pricop nu a răspuns demersului Profit.ro de a încerca să clarifice circumstanțele în care compania are în vedere ajungerea din nou la cota unei piețe cu tranzacționare în regim bursier.

UPSS, cu activitate în domeniul proiectării și execuției de pompe și hidranți, a obținut venituri fructificând nișa de piață a mobilierului stradal.

Mai degrabă periferică în „imperiul” de firme al lui Chelu, UPSS a fost totuși protagonistă în anul 2014, când urma să fie vehiculul prin care omul de afaceri gălățean decedat în Iordania, când era pus sub urmărire penală, ar fi urmat să realizeze oferta publică de preluare obligatorie la Natura Lactate Târgoviște (INBO), tranzacție care nu a mai fost efectuată.

UPSS este foarte puțin chiar și în atenția presei locale. De interes a fost pentru ziariștii din Botoșani un accident de muncă fatal înregistrat în curtea fabricii. Un muncitor a fost strivit de o bilă de fontă în luna martie a anului 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
upss botosani. bvb
bursa
aero
sif moldova
asf
rasdaq
listare