Deținerile bursiere ale Prodplast trag în jos profitul net la 9 luni al companiei

Deținerile bursiere ale Prodplast trag în jos profitul net la 9 luni al companiei
scris 15 nov 2016

Prodplast București a realizat un profit operațional EBITDA de 5,94 milioane lei, dublu în primele 3 trimestre ale anului, față de perioada similară a anului trecut. Profitul net s-a prăbușit însă de aproape 3 ori, sub 1 milion de lei, în condițiile unor pierderi financiare rezultate din ajustarea deținerilor de instrumente financiare ale companiei.

Prodplast București (PPL) a realizat în primele 9 luni o cifră de afaceri de 48,01 milioane lei, în creștere cu 28,09% față de perioada similară a anului trecut. Aceasta a permis companiei să obțină un profit operațional EBITDA de 5,94 milioane lei, cu 124,15% mai mare decât cel anterior, de 2,65 milioane lei.

Conducerea companiei spune că această performanță este datorată „măsurilor organizatorice implementate, a creșterii vânzărilor în special datorită piețelor de export, optimizarea mixului de produse oferite și a noilor contracte de achiziție de materie primă.”

Ca și în primul semestru, când scăderile bursere de la începutul anului s-au răsfrânt puternic negativ asupra rezultatelor companiei, actuala performanță din activitatea de bază a fost anulată în mare parte de prinderea negativă în contabilitate a deținerilor de instrumente financiare ale companiei. Pierderea pe acest segment a determinat o prăbușire a profitului net de 69,90%, la aproximativ 972.000 de lei, față de cele 2,62 milioane lei obținute în primele 3 trimestre ale anului trecut.

Prodplast se luptă cu blestemul economiei românești: lohn-ul industrial CITEȘTE ȘI Prodplast se luptă cu blestemul economiei românești: lohn-ul industrial

Activele totale ale Prodplast – companie care este în curs de relocare la Buftea, unde a cumpărat recent un teren și facilități industriale – erau la data de 30 septembrie de 70,99 milioane lei, cu 8,23% mai mari decât cele de 65,59 milioane lei de la 1 ianuarie.

Prodplast este listată la Bursa de Valori București unde se tranzacționează sporadic, pe volume foarte mici. La ultimul preț de 2,50 lei/acțiune consemnat la închiderea sesiunii bursiere de ieri, societatea are o capitalizare de piață de 42,68 milioane lei (9,45 milioane euro).
 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
prodplast
bvb
bursa