Prodplast a plătit peste 1,5 milioane euro companiei MJ Maillis pentru terenul și clădirile în care își va reloca producția

Prodplast a plătit peste 1,5 milioane euro companiei MJ Maillis pentru terenul și clădirile în care își va reloca producția
scris 31 oct 2016

Producătorul de mase plastice Prodplast a plătit peste 1,5 milioane euro companiei MJ Maillis România pe terenul și clădirile unde vrea să își relocheze producția. Contractul de achiziție a fost semnat în urmă cu circa o lună. Amplasamentul, unde MJ Maillis deținea o unitate de producție de materiale de ambalare, este situat în Buftea, pe șoseaua București-Târgoviște.

Valoarea tranzacției a fost anunțată de casa de avocatură PeliFelip, care a asistat vânzătorul și este mai mică decât suma de 9 milioane lei, votată de principiu în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor ca împrumuturi destinate finalizării operațiunii și a relocării producției.

Terenul are 3,5 hectare, la care se adaugă hale industriale și clădiri de birouri însumând 8.300 metri pătrați.

Directorul general al Prodplast, Tudor Georgescu, a declarat anterior, pentru Profit.ro, că în decizia de cumpărare a cântărit, în alegerea dintre cele 16 oferte de vânzare, faptul că facilitățile MJ Maillis includeau și un turn pentru fabrica de prelucrare a polietilenei, ceea ce scutește Prodplast de o investiție suplimentară.

Acesta s-a arătat încrezător că, având concentrate toate activitățile într-o singură zonă, va putea să reducă din costurile de operare. În plus, pe termen lung, faptul că terenurile, halele și clădirile de birouri unde își desfășoară activitatea vor fi în proprietatea Prodplast se va răsfrânge pozitiv asupra fluxului de numerar al societății. „E o problemă să stai cu chirie”, declara el.

FOTO Dezvoltatorii mallului de 60 milioane euro deschis astăzi lângă Piața Obor estimează 20.000 de vizitatori zilnic CITEȘTE ȘI FOTO Dezvoltatorii mallului de 60 milioane euro deschis astăzi lângă Piața Obor estimează 20.000 de vizitatori zilnic

Decizia Prodplast de mutare survine în contextul în care capacitatea de producție pentru care fuseseră închiriate facilitățile din parcul Faur - 2.400 de tone de polietilenă pe an în 1.500 de metri pătrați și a 8.400 de tone de PVC pe an în 4.500 de metri pătrați – au fost semnificativ depășite.

Prodplast a plătit peste 1,5 milioane euro companiei MJ Maillis pentru terenul și clădirile în care își va reloca producția

Compania are în vedere mutarea efectivă în aceste luni de sfârșit de an, însă această translatare va fi treptată. Experiența trecută a conducerii, la relocarea din sediul vechi din zona Bucur Obor, căre parcul Faur, le spune că nu trebuie să fie sincope în activitatea de producție. Atunci fabrica a fost oprită pentru 4 luni și a vândut doar din ce strânsese pe stoc, fapt care i-a făcut să piardă clienți pe care i-a recuperat greu sau nu au mai revenit niciodată.

Acesta este și motivul pentru care Prodplast a renunțat la proiectul vizat anterior de construcție a unor facilități „greenfield” pe terenul cumpărat în acest scop în localitatea Belciugatele, din județul Călărași. A fost preferată tranzacția cu MJ Maillis România, care deja avea existentă o fabrică având același profil. Având în vedere că facilitățile pot fi folosite imediat, avantajul este foarte mare, iar „prețul e foarte bun”.

Prodplast este listată la Bursa de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
prodplast
mj maillis
buftea
polietilenă
pvc