Distribuitorul de materiale de construcții Sipex se listează vineri la bursă

Distribuitorul de materiale de construcții Sipex se listează vineri la bursă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 31 mai 2022

După un plasament privat în care a atras peste 10 milioane lei, compania Sipex își aduce titlurile în ringul pieței AeRO.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O nouă companie din domeniul construcțiilor ajunge la cota Bursei de Valori București începând de vineri. Sipex Company (SPX), societate cu aproape 300 de angajați, se listează pe piața AeRO. În ziua invaziei Ucrainei, 24 februarie, firma închidea un plasament privat în care a atras, de la un număr de 37 de persoane fizice și 16 persoane juridice, suma de 10,6 milioane lei.

Distribuitorul de material de construcții ,care operează 12 centre logistice la nivel național, a emis 16,59 milioane acțiuni noi la valoarea nominală de 0,10 lei/acțiune în cadrul unei operațiuni de majorare de capital și care au fost vândute la un preț de subscriere de 0,64 lei/acțiune prin intermediul BRK Financial Group.

Un ex-consilier al foștilor premieri Radu Vasile și Adrian Năstase și unul al actualului prim-ministru Nicolae Ciucă au fost propuși de Guvern administratori provizorii la Transgaz CITEȘTE ȘI Un ex-consilier al foștilor premieri Radu Vasile și Adrian Năstase și unul al actualului prim-ministru Nicolae Ciucă au fost propuși de Guvern administratori provizorii la Transgaz

Capitalizarea anticipată înainte de listare a Sipex Company este de 170,6 milioane lei. Emitentul, care vinde materiale de construcții cu mărci cunoscute precum Ceresit, Rigips, Isover, Weber, Cesarom, Swisspor, Austrotherm, Baumit, Porotherm, Tondach, Brikston, Ytong, Leier, Structo, Tenco, Sapabet, Aco, Holver, Kronospan și Romstal, a realizat în anul 2021 o cifră de afaceri de 259,19 milioane lei și un profit net de 16,05 milioane lei, performanță obținută în contextul unui trend multianual de creștere, evidențiat în memorandumul de listare.

Distribuitorul de materiale de construcții Sipex se listează vineri la bursă

viewscnt
Afla mai multe despre
sipex company
bvb
bursa
aero
ceresit