După o vânzare în domeniul hotelier la Băile Felix, SIF Oltenia vrea o mutare similară la Băile Tușnad

După o vânzare în domeniul hotelier la Băile Felix, SIF Oltenia vrea o mutare similară la Băile Tușnad

Sursa foto: Vaeenma | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 apr 2023

În ceea ce ar putea prefigura o nouă tranzacție cu Transilvania Investments Alliance, SIF Oltenia vizează înstrăinarea întregului pachet deținut la Tusnad SA, societate din turism listată pe piața AeRO.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SIF Oltenia (SIF5) a scos la vânzare participația sa de 8,57% din titlurile companiei Tușnad SA (TSND). Prețul solicitat pentru pachetul de 25,86 milioane de acțiuni este de 0,1100 lei/acțiune, ceea ce ar ridica suma obținută la 2,84 milioane lei.

Emitentul a specificat nu numai că oferta este de tipul „totul sau nimic” în care este dorită înstrăinarea întregii dețineri, dar și că ar urma să fie făcută prin metodă vânzării speciale la ordin, ceea ce sugerează că ar exista cumpărător.

PROFIT NEWS TV Alexandra Smedoiu, CFA România: Există o încredere că societățile listate vor reuși să capitalizeze această inflație. Companiile din energie vor rămâne pe radarul investitorilor CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Alexandra Smedoiu, CFA România: Există o încredere că societățile listate vor reuși să capitalizeze această inflație. Companiile din energie vor rămâne pe radarul investitorilor

Cel mai probabil, acesta ar urma să fie acționarul majoritar Transilvania Investments Alliance (TRANSI) ce deține 76,41% din capitalul social al Tusnad SA, cu atât mai mult cu cât fosta SIF Transilvania s-a mai angajat într-o astfel de tranzacție.

Astfel, la finalul lunii trecute SIF Oltenia a vândut pachetul reprezentând 29,27% din acțiunile Turism Felix (TUFE), companie listată la cota pieței reglementate de la BVB, tot către Transilvania Investments la prețul de 0,3100 lei/acțiune, ceea ce a ridicat suma de încasat la 44,56 milioane lei (9,02 milioane euro). Societatea cu sediul din Brașov era, de asemenea, acționar majoritar și al companiei companiei care concentrează 5 unități hoteliere din stațiunea Băile Felix și în urma schimbului și-a ridicat deținerea la 93% din capitalul social.

De ce au căzut peste noi scumpirile. Expansiunea monetară combinată cu reducerea ofertei sunt sursa inflației, spune un economist britanic. „Naționalizarea” piețelor de bonduri a distrus cel mai bun radar CITEȘTE ȘI De ce au căzut peste noi scumpirile. Expansiunea monetară combinată cu reducerea ofertei sunt sursa inflației, spune un economist britanic. „Naționalizarea” piețelor de bonduri a distrus cel mai bun radar

Într-un efort de lichidizare a portofoliului, SIF Oltenia (SIF5) a inițiat demersuri și pentru vânzarea pachetului de acțiuni deținut la societatea Relee Mediaș (RELE), reprezentând 11,64% din capitalul social al emitentului listat pe piața AeRO. SIF Oltenia este deja la a 3-a strigare și solicită un preț de 11,00 lei/acțiune într-o ofertă de tip „totul sau nimic”, în care ar înstrăina întregul pachet pentru suma de 682.000 de lei. Comunicarea inițială din martie menționa un preț de 12,00 lei/acțiune, care apoi a fost coborât la 11,50 lei/acțiune.

În aceeași direcție de lichidare a deținerilor istorice, SIF-ul cu sediul la Craiova a mai demarat și o procedură pentru vânzarea participației de 2,37% din titlurile ELBA Timișoara pentru care vrea să obțină 4,16 milioane lei.

Directorul unei case de pariuri listate la New York și-a triplat remunerația într-un an în care compania a avut pierderi de miliarde de dolari. Câștigă de peste 400 de ori mai mult decât un salariatul obișnuit! CITEȘTE ȘI Directorul unei case de pariuri listate la New York și-a triplat remunerația într-un an în care compania a avut pierderi de miliarde de dolari. Câștigă de peste 400 de ori mai mult decât un salariatul obișnuit!

Operațiuni de „curățare” a portofoliului a realizat și Evergent Investments (EVER), fosta SIF Moldova. Societatea a vândut participația de 4,73% din acțiunile Casa Bucovina Club de Munte (BCM), companie listată în buza crizei financiare din anul 2008 de acționarul majoritar SIF Muntenia (SIF4), care acum controlează 69,24% din acțiunile societății care operează hotelul Best Western din Gura Humorului, județul Suceava.

De asemenea, Evergent Investments, fosta SIF Moldova, a înstrăinat pachetul de 0,55% din acțiunile companiei Martens Galați (MABE), pe care îl avea ca deținere istorică. Din cele două tranzacții, societatea a obținut suma de aproximativ 770.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif oltenia
turism felix
bursa
bvb
transilvania investments
tusnad
evergent investments