SIF Oltenia vrea să taie o altă deținere istorică. „Totul sau nimic”

SIF Oltenia vrea să taie o altă deținere istorică. „Totul sau nimic”
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 mar 2023

Societatea cu cea mai mare expunere pe acțiuni lichide cotate din componența indicelui BET-FI, SIF Oltenia, vrea să taie o altă deținere istorică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SIF Oltenia (SIF5) a inițiat demersurile pentru vânzarea participației de 2,37% din capitalul social al ELBA Timișoara. Procedura derulată începând cu această săptămână este conform principiului „totul sau nimic”, adică o înstrăinare a întregului pachet de acțiuni.

Societatea vrea să vândă cele aproximativ 39.000 de acțiuni ELBA la prețul minim de 104,634 lei/acțiune, ceea ce înseamnă că vizează încasarea sume de 4,16 milioane lei din respectiva tranzacție. Oferta de se adresează celorlalți acționari ai societății ELBA Timișoara, conform clauzei de preempțiune din actul constitutiv al companiei. Acționarii cumpărători au dreptul de a-și exercita dreptul de preempțiune, în termenul de 5 zile de la data comunicării ofertei de vânzare.

Alumil Rom Industry distribuie aproape întregul câștig din 2022 sub formă de dividende CITEȘTE ȘI Alumil Rom Industry distribuie aproape întregul câștig din 2022 sub formă de dividende

SIF Oltenia are cel mai lichid portofoliu de acțiuni cotate din cele 6 societăți aflate în strcutura indicelui financiar BET-FI. Preocuparea pentru lichidarea participațiilor istorice din programul de privatizare în masă a fost constantă în sfertul de veac în care fostul președinte Tudor Ciurezu s-a aflat la frâiele societății cu sediul la Craiova. Acesta a fost debarcat la o AGA din octombrie 2020, după o luptă prelungită în care acționari coagulați în jurul SIF Banat Crișana (SIF1) și SIF Muntenia (SIF4) au urmărit îndepărtarea sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif oltenia
bvb
bursa
dividende