SIF Oltenia vrea să vândă acțiuni RELE. A ajuns la a 3-a strigare

SIF Oltenia vrea să vândă acțiuni RELE. A ajuns la a 3-a strigare

Stop și de la capăt. SIF Oltenia reia demersurile de vânzare a unei dețineri istorice la un preț inferior solicitării inițiale.

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 apr 2023

După ce a vândut către Transilvania Investments pachetul deținut la Turism Felix, SIF Oltenia vizează și întrăinarea participației de la compania Relee Mediaș, pentru care a coborât prețul solicitat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un efort de lichidizare a portofoliului, SIF Oltenia (SIF5) a inițiat demersuri pentru vânzarea pachetului de acțiuni deținut la societatea Relee Mediaș (RELE), reprezentând 11,64% din capitalul social al emitentului listat pe piața AeRO.

SIF Oltenia este deja la a 3-a strigare și solicită un preț de 11,00 lei/acțiune într-o ofertă de tip „totul sau nimic”, în care ar înstrăina întregul pachet pentru suma de 682.000 de lei. Comunicarea inițială din martie menționa un preț de 12,00 lei/acțiune, care apoi a fost coborât la 11,50 lei/acțiune.

EXCLUSIV Operațiune surpriză - Pink Post, principal concurent al Poștei Române, și Inform Lykos, lider în România la produse tipărite, au fost integrate într-o companie unde grecii au 50,1% și care va fi listată la Bursa București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Operațiune surpriză - Pink Post, principal concurent al Poștei Române, și Inform Lykos, lider în România la produse tipărite, au fost integrate într-o companie unde grecii au 50,1% și care va fi listată la Bursa București

Demersul vizează lichidizarea portofoliului, în acest sens fiind inițiată și o procedură pentru vânzarea participației de 2,37% din titlurile ELBA Timișoara pentru care vrea să obțină 4,16 milioane lei.

O tranzacție încheiată cu succes la finalul lunii trecute a fost în cazul Turism Felix (TUFE), companie listată la cota pieței reglementate de la BVB. SIF Oltenia a vândut către acționarul majoritar Transilvania Investments Alliance (TRANSI) pachetul de 29,27% din acțiunile companiei care concentrează 5 unități hoteliere din stațiunea Băile Felix. La prețul de 0,3100 lei/acțiune, societatea a obținut suma de 44,56 milioane lei (9,02 milioane euro).

Aquila distribuie dividende de aproape 50 milioane lei. Cât cash primesc pentru viitorii pensionari fondurile NN CITEȘTE ȘI Aquila distribuie dividende de aproape 50 milioane lei. Cât cash primesc pentru viitorii pensionari fondurile NN

Operațiuni de „curățare” a portofoliului a realizat și Evergent Investments (EVER), fosta SIF Moldova. Societatea a vândut participația de 4,73% din acțiunile Casa Bucovina Club de Munte (BCM), companie listată în buza crizei financiare din anul 2008 de acționarul majoritar SIF Muntenia (SIF4), care acum controlează 69,24% din acțiunile societății care operează hotelul Best Western din Gura Humorului, județul Suceava.

De asemenea, Evergent Investments, fosta SIF Moldova, a înstrăinat pachetul de 0,55% din acțiunile companiei Martens Galați (MABE), pe care îl avea ca deținere istorică. Din cele două tranzacții, societatea a obținut suma de aproximativ 770.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif oltenia
turism felix
bursa
bvb
transilvania investments
relee medias
evergent investments