După un an de îngheț, Transelectrica vine la începutul lui 2019 cu dividende

După un an de îngheț, Transelectrica vine la începutul lui 2019 cu dividende

Sursa foto: Teresa Kenney / dreamstime.com

scris 14 dec 2018

Nu mai puțin de 66,70 milioane lei vor pleca la sfârșitul luniii ianuarie de pe bilanțurile transportatorului energetic Transelectrica către acționari sub formă de dividende.

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Transelectrica (TEL) a aprobat astăzi, cu 97,66% din totalul voturilor exprimate valabil, distribuirea sumelor înregistrate în conturile „rezultatul reportat” și „alte rezerve” în cuantum de 66,70 milioane lei.

Aceasta echivalează cu un dividend brut de 0,9100 lei/acțiune care raportat la prețul de închidere de ieri al acțiunilor Transelectrica de 22,95 lei/acțiune are un randament net de 3,77%. Pentru cei care au intrat în vară pe acest emitent, la exacerbarea vânzărilor pe fondul informațiilor și zvonurilor contradictorii despre soarta fondurilor de pensii de la Pilonul II, randamentul este chiar și peste 4%.

GRAFIC Transilvania Broker de Asigurare, afaceri în creștere cu 12% la 9 luni și profit net substanțial mai mare CITEȘTE ȘI GRAFIC Transilvania Broker de Asigurare, afaceri în creștere cu 12% la 9 luni și profit net substanțial mai mare

Data plății este 25 ianuarie, iar această distribuire vine să atenueze din impactul asupra portofoliilor acționarilor Transelectrica a faptului că emitentul nu a avut dividend în baza rezultatului înregistrat în anul 2017. Dispunerea de către Fisc a unor operațiuni obligații suplimentare de plată de 75 milioane lei în urma unui raport ANAF pentru controale din anul 2011 a pus societatea în situația de a nu acorda dividende în vara acestui an.

Perspectivele sunt bune pentru 2018. La 9 luni, compania și-a majorat cu 50% profitul net, la aproximativ 100 milioane lei în pofida reducerii cu 5% de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a tarifului mediu pentru serviciul de transport.

Transelectrica, transportatorul de energie electrică ce are acționar majoritar cu 58,69% din acțiuni statul român, prin Ministerul Economiei, este listat la cota Bursei de Valori București din anul 2006 și la ultimul preț de închidere are o capitalizare de piață de 1,68 miliarde lei (361,41 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
bvb
bursa