Electrica SA convoacă AGA pentru alegerea Consiliului de Administrație prin metoda votului cumulativ

Electrica SA convoacă AGA pentru alegerea Consiliului de Administrație prin metoda votului cumulativ
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 oct 2015

Adunarea Generală a Acționarilor a Electrica este convocată pentru 14-15 decembrie, la solicitarea acționarului principal, statul român.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a fost convocată marți, la solicitarea statului român (cu o deținere de 48,78% din capitalul social) pentru zilele de 14-15 decembrie în vederea alegerii prin vot cumulativ a componenței Consiliului de Administrație format din șapte membri. Data de înregistrare pentru acționarii care pot participa la Adunare este 17 noiembrie, conform convocatorului remis astăzi Bursei.

Aceasta urmează să fie a doua întâlnire a acționarilor în interval de o lună, după ce pentru data de 10-11 noiembrie este programată Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor. Cele mai importante puncte pe ordinea acestei AGEA sunt modificarea statutului companiei în sensul extinderii Consiliului de Administrație la șapte membri de la cinci în prezent și alegerea lor prin vot cumulativ, precum și mandatarea CA pentru demararea de negocieri cu Fondul Proprietatea (FP) în vederea cumpărării participațiilor minoritare ale Fondului la cele patru subsidiare ale Electrica, respectiv Electrica Muntenia Distribuție Nord, Electrica Distribuție Transilvania Nord, Electrica Distribuție Transilvania Sud și Electrica Furnizare SA.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
fondul proprietatea
bvb