Listarea MedLife atrage atenția competitorului Regina Maria, inclusiv ca soluție de exit al proprietarului. Răspunsul CEO la întrebarea Profit.ro: listarea este o opțiune!

Listarea MedLife atrage atenția competitorului Regina Maria, inclusiv ca soluție de exit al proprietarului. Răspunsul CEO la întrebarea Profit.ro: listarea este o opțiune!
scris 13 sep 2017

Fady Chreih, CEO al furnizorului de servicii medicale Regina Maria, afirmă o listare la BVB a companiei este una dintre soluțiile de a ieși din investiție.

Proprietarul Regina Maria este fondul de investiții Mid Europa, care a cumpărat rețeaua în 2015.

Listarea MedLife (M) în luna decembrie a anului trecut reprezintă o experiență care a atras mai mult atenția competitorului Regina Maria pentru o eventuală listare la bursă.

„Este o opțiune”, a declarat astăzi, la Cluj-Napoca, Fady Chreih, CEO-ul companiei, răspunzând la o întrebare a Profit.ro.

EXCLUSIV Compania germană Systec, cumpără 7% din acțiunile AAGES Târgu Mureș CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Compania germană Systec, cumpără 7% din acțiunile AAGES Târgu Mureș

Este o variantă pe care Regina Maria o ia în calcul pe termen mediu, însă a fost indicată ca o variantă de exit și nu ca una de finanțare a proiectelor în derulare.

Bursa de Valori București este în dezvoltare în ultimul timp și are potențial să fie încă și mai mare, dar lichiditatea este încă redusă față de piața din Polonia. Chreih spune că fondul de investiții Mid Europa care a cumpărat rețeaua în anul 2015 a folosit piața de capital pentru a face tranzacții.

Sectorul de servicii medicale era nereprezentat la bursă până la oferta de listare a MedLife (M), operațiune de piață în valoare de 230 milioane lei (50,88 milioane euro). Prețul de ofertă a fost de 26,00 lei/acțiune, dar cotația s-a apreciat în piața secundară, la nivelul închiderii de ieri de 36,90 lei/acțiune capitalizarea bursieră a companiei ridicându-se la 749,43 milioane lei (162,97 milioane euro). „Mi se pare un lucru bun că le merge bine”, spune Chreih care insistă că piața de servicii medicale poate crește complementar, având în vedere potențialul acesteia.

viewscnt
Afla mai multe despre
regina maria
fady chreih
bursa
bvb
medlife