Fondul lui Singer a cumpărat acțiuni FP de 10 milioane lei săptămâna trecută

Fondul lui Singer a cumpărat acțiuni FP de 10 milioane lei săptămâna trecută
scris 16 nov 2015

Manchester Securities, compania prin care grupul Elliott realizează plasamente în România, a cumpărat săptămâna trecută peste 12 milioane de acțiuni FP, majorându-și participația care deja este de peste 20% din Fondul Proprietatea.

Este grupul financiar cu cele mai mari plasamente pe bursa din România, cu peste 1,94 miliarde lei (460 milioane dolari) investiți în Fondul Proprietatea (FP) și își continuă achizițiile la BVB. Elliott Management, al magnatului american Paul Singer, care are în administrare peste 26 miliarde dolari, a cumpărat săptămâna trecută 12,27 milioane acțiuni FP. Suma tranzacțiilor se ridică la 10,19 milioane lei, conform raportărilor către Bursă - ultima de astăzi - ale intermediarului acestora, Wood & Company.

Achizițiile au fost realizate zilnic, miercuri realizându-se cel mai mic volum (0,92 milioane acțiuni și 0,77 milioane lei), iar lunea trecută cel mai ridicat (4,08 milioane titluri și 3,4 milioane lei). Raportarea de azi menționează cumpărarea vineri a 2,94 milioane acțiuni, în valoare de 2,43 milioane lei. Prețurile medii plătite au fost de aproximativ 0,83 lei/acțiune.

Manchester Securities Corp. și cealaltă societate din cadrul grupului Elliott, Beresford Energy Corp., ajunseseră la 21 octombrie, la o participație de peste 21% din titlurile Fondului, depășind procentajul de deținere din primăvară.

Ulterior, chiar pe data de 23 octombrie, compania lui Singer, specializat în preluarea creditului deteriorat, a cumpărat, la prețul de 0,8095 lei/acțiune, acțiuni FP în valoare de 56 milioane lei (13,94 milioane dolari), ceea ce a reprezentat 86% din rulajul pe acel emitent în respectiva zi.

O altă cumpărare importantă a fost realizată în ziua de 30 septembrie pe piața Specialized Fund Market a Bursei de Valori din Londra, când Manchester Securities a acumulat 145.000 de certificate de depozit (GDR) având ca activ suport 7,25 milioane acțiuni FP, la prețul de 9,98 dolari pe GDR, suma totală ridicându-se la.1,44 milioane dolari.

Fondul Proprietatea este listat la Bursa de Valori București de la începutul lui 2011, iar pe piața londoneză, din acest an. La ultimul preț de tranzacționare al săptămânii precedente de la BVB, de 0,824 lei/acțiune, capitalizarea bursieră se ridică la 9,22 miliarde lei (2,23 miliarde dolari).
 

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
paul singer
fp
elliott
manchester securities
bvb
bursa
wood & company