Didi, corespondentul Uber din China, vrea să se listeze la bursă, la o evaluare de peste 60 miliarde dolari

Didi, corespondentul Uber din China, vrea să se listeze la bursă, la o evaluare de peste 60 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 oct 2020

Didi Chuxing Technology, corespondentul Uber din China și al treilea cel mai valoros “unicorn” din lume, cu Alibaba, Tencent și Uber printre acționari, se pregătește să se listeze la bursă, țintind o evaluare de peste 60 miliarde de dolari.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Didi ia în calcul să lanseze o ofertă publică inițială pe bursa din Hong Kong la începutul anului viitor, scrie Reuters, citând persoane la curent cu planul. Compania asiatică de ridesharing a renunțat la strategia anterioară, care prevedea listarea acțiunilor pe bursa de la New York, pe fondul tensiunilor dintre SUA și China.

Potrivit surselor menționate, Didi vrea să atragă câteva miliarde de dolari pe bursă și țintește o evaluare de peste 60 miliarde de dolari la momentul lansării ofertei. Compania analizează organizarea unei noi runde de finanțare privată înaintea listării la bursă pentru a-și crește valoarea de piață.

Bittnet Systems aduce la bursă acțiuni preferențiale. Compania cheamă acționarii să valideze investițiile recente, inclusiv un plasament în noul nume al pieței de capital, Safetech CITEȘTE ȘI Bittnet Systems aduce la bursă acțiuni preferențiale. Compania cheamă acționarii să valideze investițiile recente, inclusiv un plasament în noul nume al pieței de capital, Safetech

La ultima rundă de finanțare, în 2017, Didi a fost evaluată la 56 miliarde de dolari și a urcat puternic în clasamentul global al “unicornilor” - companii private evaluate la cel puțin 1 miliard de dolari.

Didi ocupă în prezent pe poziția a treia în top, după procesatorul de plăți Ant Financial Services Group (150 miliarde dolari) și Bytedance, dezvoltatorul TikTok (140 miliarde dolari), ambele din China.

Ant Financial se pregătește, de asemenea, să se listeze la bursă, vizând o evaluare post-operațiune de peste 200 miliarde de dolari. Compania vrea să atragă aproximativ 35 miliarde de dolari printr-o listare duală la Shanghai și Hong Kong, potențial cea mai mare ofertă publică de acțiuni din istorie.

Didi, companie fondată în 2012, a preluat divizia din China a rivalului american Uber în 2016, într-o tranzacție de 35 miliarde de dolari. Uber a renunțat la operațiunile din China din cauza competiției costisitoare cu Didi, dar păstrat o participație minoritară la compania chineză.

Printre investitorii Didi se mai numără Tencet, SoftBank și conglomeratul chinez Alibaba Group, care deține și o participație de 33% la Ant Financial. La rândul ei, Didi deține acțiuni la companii precum Grab, Lyft, Uber și Bolt (Taxify), start-up estonian intrat în România în 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
didi chuxing
listare bursa
ipo
oferta actiuni
evaluare
cel mai valoros unicorn
ant financial
uber
bolt
taxify