Franța poate trece la naționalizări, în contextul turbulențelor cauzate de coronavirus

Franța poate trece la naționalizări, în contextul turbulențelor cauzate de coronavirus

Sursa foto: Hadkhanong / dreamstime.com

scris 17 mar 2020

Ministrul de Finanțe din Franța afirmă că guvernul va acorda ajutor marilor companii, iar aceasta poate însemna și dobândirea de pachete de acțiuni consistente la corporațiile pentru care acordă asistență financiară.

Franța ar putea naționaliza, în unele cazuri, marile companii. Ministrul de Finanțe Bruno Le Maire a declarat că guvernul francez va lua toate măsurile necesare pentru a ajuta marile companii în contextul turbulențelor economice cauzate de coronavirus, transmite Reuters. „Nu vom ezita să folosim toate mijloacele disponibile pentru a proteja marile companii franceze", a declarat acesta într-o teleconferință cu jurnaliștii. „Aceasta se poate realiza și prin recapitalizare, care poate fi realizată prin preluarea unei participații, chiar aș putea folosi cuvântul naționalizare dacă este necesar.”

Președintele Franței Emmanuel Macron a declarat ieri starea de urgență care include și restricții de circulații, pronunând de mai multe ori în discursul său cuvântul "război" referitor la lupta contra epidemiei de coronavirus. Franța raportează 6.633 de cazuri de infecții cu coronavirus și 148 de decese sunt atribute bolii COVID-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
coronavirus
nationalizare