Globalworth, cel mai mare proprietar de spații de birouri din România, listează pe bursa de la București o nouă emisiune de obligațiuni în valoare de 550 milioane euro

Globalworth, cel mai mare proprietar de spații de birouri din România, listează pe bursa de la București o nouă emisiune de obligațiuni în valoare de 550 milioane euro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 mai 2018

O emisiune cu dobânda de 3,00% în valoare de 550 milioane euro este adusă la cota Bursei de Valori București de Globalworth Real Estate Investment Limited. Compania ajunge la instrumente obligatare emise în valoare de 1,1 miliarde euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un nou instrument cu venit fix va fi listat astăzi la Bursa de Valori București. Cel mai mare jucător din piața de spații de birouri, compania Globalworth Real Estate Investment Limited, fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, aduce în ring o emisiune de obligațiuni în valoare de 550 milioane euro, de o dimensiune similară cu cea listată vara trecută. În aceste condiții, emitentul ajunge la instrumente obligatare listate în valoare totală de 1,10 miliarde euro, echivalentul a aproximativ 0,56% din Produsul Intern Brut estimat al României pentru anul în curs.

Obligațiunile listate la BVB de BT Capital Partners au o rată fixă de 3,00% și sunt scadente pentru anul 2025. Emisiunea anterioară, listată și pe bursa din Irlanda, avea o maturitate mai scurtă, pentru anul 2022, și purta o dobândă fixă de 2,875%. Cu valoare nominal de 100.000 de euro, titlurile sunt destinate investitorilor dedicați cu un potențial financiar ridicat, iar în cele aproape 10 luni de prezență în ring nu s-a realizat nicio tranzacție cu aceste instrumente financiare.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) urma să realizeze un plasament de încă 100 de milioane de euro în obligațiuni emise de Globalworth, după ce în emisiunea precedentă a investit 50 milioane euro. Astfel instituția internațională asigură 13,63% din finanțarea pentru eurobondurile emise de Globalworth.

Impact Developer & Contractor trece pe pierdere. Vânzările de locuințe scad, în condițiile în care accesul în cartierul Greenfield Băneasa este frânat de activiști ecologiști CITEȘTE ȘI Impact Developer & Contractor trece pe pierdere. Vânzările de locuințe scad, în condițiile în care accesul în cartierul Greenfield Băneasa este frânat de activiști ecologiști

Globalworth este listată pe piața bursieră AIM care activează în Europa Centrală și de Est. Compania a devenit principalul investitor pe piața de clădiri de birouri din România, iar în 2017 a pus bazele unei platforme semnificative de investiții în Polonia, printr-o participație de 72% în Griffin Premium Real Estate NV (GPRE), un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia.

Portofoliul companiei are o valoare totală de 1,8 miliarde de euro, 90% dintre aceasta fiind reprezentată de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate către aproximativ 440 de companii naționale și multinaționale din 28 de țări și 37 de sectoare de activitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
ioannis papalekas
bvb
bursa
obligatiuni
berd
bt capital partners
polonia