GRAFIC Acțiunile Holde Agri Invest revin în zona maximelor, în contextul noilor achiziții de ferme

GRAFIC Acțiunile Holde Agri Invest revin în zona maximelor, în contextul noilor achiziții de ferme

Sursa foto: Skypixel | Dreamstime.com

scris 11 ian 2022

Acțiunile Holde Agri Invest au lovit luni nivelul de 2,00 lei/acțiune, înainte ca la închiderea pieței societatea să anunțe cumpărarea unei noi ferme în județul Teleorman. Profit.ro a semnalat în toamnă existența unui prag solid de suport la 1,45 lei/acțiune și un potențial punct de intrare, cu doar câteva zile înainte de raliul furibund, cu randament anualizat de 125%.

Cu noi achiziții care duce la concentrarea unor suprafețe în exploatare de peste 12.000 de hectare, Holde Agri Invest (HAI) atinge o capitalizare bursieră de 126,86 milioane lei (25 66 milioane euro) la prețul de închidere de ieri de pe piața AeRo, de 1,9800 lei/acțiune. Intraday, cotația chiar a depășit reperul de 2,0000 lei/acțiune.

Este un impuls de creștere puternic care s-a accelerat în ultima sesiune înaintea comunicării către piață a faptului că emitentul a achiziționat, pentru suma de 1,4 milioane lei, o fermă ce se întinde pe o suprafață de 440 de hectare în apropierea nucleului de la Roșiori în județul Teleorman.

SIF Transilvania răscumpără acțiuni în valoare de 4,5 milioane lei CITEȘTE ȘI SIF Transilvania răscumpără acțiuni în valoare de 4,5 milioane lei

Afacerea vine în secvență scurtă după cumpărarea la începutul lunii octombrie a unei ferme cu exploatații de 230 de hectare în vecinătatea nucleului de la Frumușani, în județul Călărași. Respectiva tranzacție a pus în mișcare prețul acțiunii care a avut o lungă perioadă de consolidare într-un canal de variație orizontal destul de larg semnalat de Profit.ro.

La numai câteva zile după respectiva alertă, când am indicat și un potențial punct de intrare, cotația a intrat pe un impuls puternic ascendent care a condus la o evadare din formațiunea tehnică anterioară în a 2-a parte a lunii noiembrie, așa cum se vede pe graficul atașat.

GRAFIC Acțiunile Holde Agri Invest revin în zona maximelor, în contextul noilor achiziții de ferme

Mișcarea a fost susținută într-o etapă în care Holde Agri Invest s-a arătat drept o companie dinamică, achiziționând pentru suma de 370.000 de lei o participație minoritară la Enten Systems, firmă de tehnologie în agricultură.

După o etapă de ezitare a cotației, la jumătatea lunii decembrie, aceasta a erupt într-un raliu furibund spulberând inclusiv prima țintă de marcare a profitului indicată de Profit.ro la nivelul de 1,7900 lei/acțiune, drept reper logic dat de înălimea canalului precedent adăugată punctului de breakout.

Anul bursier 2021 – foarte bun prin prisma listărilor, „jucării” noi după ani de secetă. De la Made in Romania, la tranzacționarea în ring. Descoperirea „jocului simplu” CITEȘTE ȘI Anul bursier 2021 – foarte bun prin prisma listărilor, „jucării” noi după ani de secetă. De la Made in Romania, la tranzacționarea în ring. Descoperirea „jocului simplu”

Din punctul de intrare și până la nivelurile de tranzacționare de ieri, în zona de 2,0000 lei/acțiune, dinamica este de 35%, ceea ce se traduce pentru investitorii care au cumpărat pe suportul din zona de 1,4500 lei/acțiune într-un randament anualizat de 125%.

Pentru investitorii care au rămas în poziție pot lăsa câștigul să meargă, un semnal tehnic de marcare de profit putând fi urmărit ca trecerea mediei mobile exponențiale de 5 zile (EMA5) sub media simplă de 8 zile (SMA8), ceea ce ar indica o inversare a tendinței pe termen scurt (momentum).

viewscnt
Afla mai multe despre
holde agri invest
eugen voicu
bvb
bursa