ABN Systems atrage de la investitori o finanțare de 1 milion de euro, de 7 ori mai puțin decât programase inițial. Marca Tellur vine la bursă

ABN Systems atrage de la investitori o finanțare de 1 milion de euro, de 7 ori mai puțin decât programase inițial. Marca Tellur vine la bursă

Sursa foto: Neeraj Charurvedi | Dreamstime.com

scris 5 ian 2022

Investitorii au venit cu 5,5 milioane lei în operațiunea derulată de ABN Systems International. Compania a prelungit cu o săptămână perioada de subscriere, la finalul anului trecut, și a redus de la 30 milioane lei la numai 3 milioane lei nivelul minim al subscrierilor pentru finalizarea cu succes a ofertei.

Cu o zi înainte de încheierea programului de subscriere, în sistemul operatorului de piață BVB se cumulaseră plasamente pentru cumpărarea a 1,06 milioane acțiuni ale societății care deține brandul Tellur. Intermediarul TradeVille a notificat piața că prețul final al ofertie a fost de 5,18 lei/acțiune, minimul din coridorul de variație. Astfel, suma atrasă se ridică la 5,49 milioane lei (1,11 milioane euro).

GRAFIC Puls de la BVB: presiunea pentru majorarea dobânzilor s-a temperat momentan CITEȘTE ȘI GRAFIC Puls de la BVB: presiunea pentru majorarea dobânzilor s-a temperat momentan

Plasamentele reprezintă 13,69% din pachetul de 7,73 milioane acțiuni puse în vânzare. Pentru închiderea cu succes a ofertei, compania a amendat prospectul operațiunii în sensul prelungirii cu o săptămână a perioadei de subscriere și diminuării sume minime necesare la 3 milioane lei, de la 30 milioane lei.

ABN Systems International – firmă care comercializează accesorii IT&C sub brandul Tellur – a realizat anul trecut o cifră de afaceri netă de 93,58 milioane lei și un rezultat net de 5,71 milioane lei. La S1 2021, profitul net era de 2,45 milioane lei.

ABN Systems este prezentă în peste 25 țări, atât prin rețele de distribuitori, cât și prin intermediul platformelor de retail online. Principalele piețe externe sunt situate în Europa, America, Africa și Orientul Mijlociu, în țări precum Africa de Sud, Canada, Franța, Germania, Israel, Italia, Polonia, Spania, Suedia, Turcia, UK și SUA. Planurile de expansiune externă, care vor fi susținute prin atragerea de finanțare de pe piața de capital, au în vedere atât creșterea pe piețele unde ABN Systems este prezentă acum, cât și accesarea de noi piețe în state din Europa de Vest, țările din fosta URSS, Orientul Apropiat și chiar America de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
abn systems
bursa
tellur
bvb
tradeville