GRAFIC Bursa pierde un procent și jumătate. Volumele sunt foarte mici

GRAFIC Bursa pierde un procent și jumătate. Volumele sunt foarte mici

Sursa foto: Yurii Tymchuk | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 mai 2022

Pe o direcție dată chiar de ațiunile companiilor cu cele mai mari capitalizări, indicele BET a coborât la minimul ultimei luni și jumătate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna de tranzacționare de la Bursa de Valori București s-a încheiat cu o ședință negativă, în contextul în care și la New York Stock Exchange indicele S&P500 a testat minime locale sub nivelul de 4.200 de puncte. Nu a fost neapărat o precipitare la vânzare, rulajul pieței de acțiuni fiind de numai 29,90 milioane lei (6,04 milioane euro).

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au coborât cu 1,08%, până la prețul de 2,3000 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 6,78 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a pierdut 1,44%, până la prețul de 16,46 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,84 milioane lei. Pe același segment, titlurile grupului austriac Erste (EBS) au scăzut cu 2,69%, pe volume echivalente cu 1,43 milioane lei.

EXCLUSIV Afacere cu drepturi litigioase de a cumpăra, la sub jumătate de preț, acțiuni Petrom ale statului: Preluate de la mii de foști salariați ai companiei. Nume notorii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Afacere cu drepturi litigioase de a cumpăra, la sub jumătate de preț, acțiuni Petrom ale statului: Preluate de la mii de foști salariați ai companiei. Nume notorii

Pe a 2-a activitate a sesiunii, de 6,00 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au depreciat cu 1,27%, până la prețul de 0,4670 lei/acțiune. Titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 1,69%, până la prețul de 2,0300 lei/acțiune, pe transferuri de 2,53 milioane lei.

Sunt mișcări care au dat direcția generală a pieței, cu declin generalizat la nivelul inidicilor: -1,44% pentru indicele compozit BET-XT, -1,48% pentru indicele financiar BET-FI, care închis la nivelul de 49.716,70 puncte, -1,29% pentru indicele energetic BET-NG și -1,48% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.269,64 de puncte dă semnale tehnice negative, făcând un nou minim sub media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA55), indicator de echilibru care definește trendul, așa cum se vede pe graficul atașat.

GRAFIC Bursa pierde un procent și jumătate. Volumele sunt foarte mici

Reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit doar de 2 simboluri de la capitolul energetic, ambele cu închidere sub referințele de joi: -1,41%, până la prețul de 41,95 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), și -0,46%, până la prețul de 42,90 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica