GRAFIC Pe bursa românească au apărut „3 soldați albi”

GRAFIC Pe bursa românească au apărut „3 soldați albi”

Sursa foto: Natavuth Sudtanakit | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 oct 2022

În contextul unui raliu furibund pe bursele dezvoltate, și la BVB am consemnat o ședință „verde”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După o etapă prelungită de presiune la vânzare, piețele de acțiuni din lume au avut o veritabilă explozie. Indicele Dow Jones Average Industrial avea, la jumătatea sesiunii de la New York Stock Exchange, un avans de 2,5%, în timp ce pentru indicele DAX40 de la Frankfurt dinamica a fost de aproape 3,5%, acesta depășind nivelul de 12.600 de puncte.

SURPRIZĂ - Fondul Proprietatea nu exclude vânzarea directă extrabursieră a deținerii la Hidroelectrica. Costurile listării Hidro și Salrom, estimate la sute de milioane de lei CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ - Fondul Proprietatea nu exclude vânzarea directă extrabursieră a deținerii la Hidroelectrica. Costurile listării Hidro și Salrom, estimate la sute de milioane de lei

Este contextul în care și la BVB am înregistrat a 3-a ședință consecutivă de aprecieri. Indicele compozit BET-XT a câștigat 1,60% și indicele reprezentativ a urcat cu 1,77%, până la nivelul de 10.994,22 puncte, fărtă ca acest impuls să fi schimbat secvența specifică trendului descendent, cu minime și maxime din ce în ce mai coborâte.

GRAFIC Pe bursa românească au apărut „3 soldați albi”

Totuși, pe graficul atașat a apărut formațiunea celor „3 soldați albi” („3 white soldiers”), care grupează 3 lumânări aferente unor sesiuni de aprecieri consecutive. Aceasta, de regulă, anticvipează o întoarcere a pieței sau cel puțin o corecție pozitivă mai amplă. De notat că formațiunea în oglindă a celor 3 ciori negre („3 black crows”), semnalizată de Profit.ro la cumpăna dintre ani a anticipat intrarea în actualul trend descendent.

EXCLUSIV Numărul 2 în telefonia din Moldova, deținut de cel mai mare grup din Nepal, având în spate un politician singurul miliardar nepalez - la BVB . Proprietarul a finanțat construcția unui templu hindus dedicat zeității Shiva CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Numărul 2 în telefonia din Moldova, deținut de cel mai mare grup din Nepal, având în spate un politician singurul miliardar nepalez - la BVB . Proprietarul a finanțat construcția unui templu hindus dedicat zeității Shiva

Dincolo de acest semnal tehnic, impulsul pozitiv a fost pe o lichiditate slabă. Rulajul pieței de acțuiuni a fost de numai 25,21 milioane lei (5,10 milioane euro), cu cea mai tranzacționată acțiune, cea a Băncii Transilvania (TLV) adunând schimburi de doar 5,64 milioane lei. Cotația a avut un salt de 3,63%, până la prețul de 17,68 lei/acțiune care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 12,51 miliarde lei (2,53 miliarde euro).

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a avut un ricoșeu de 4,59%, până la prețul de 11,86 lei/acțiune, pe transferuri de 1,03 milioane lei.

16 giganți de pe Wall Street, amendați cu 1,8 miliarde dolari după ce angajații au discutat despre tranzacții pe WhatsApp și Signal CITEȘTE ȘI 16 giganți de pe Wall Street, amendați cu 1,8 miliarde dolari după ce angajații au discutat despre tranzacții pe WhatsApp și Signal

Indicele financiar BET-FI a câștigat 0,77%, până la nivelul de 47.621,86 de puncte, dinamică nu depărtată de un +0,92%, până la prețul de 1,7600 lei/acțiune a titlurilor Fondul Proprietatea (FP) care au întrunit volume echivalente cu 2,68 milioane lei.

Pe a 2-a activitate a zilei, de 4,18 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP) au urcat cu 1,15%, până la prețul de 0,4400 lei/acțiune. La același capitol energetic al cărui indice BET-NG a avansat cu 0,66%, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au închis cu 0,12% peste referință, la prețul de 40,40 lei/acțiune, și titlurile Electrica (EL) au avut o revenire de 3,50%, până la prețul de 6,50 lei/acțiune, ambele simboluri depășind un reper al transferurilor de 1 milion de lei.

Același prag a mai fost trecut de titlurile Evergent Investments (EVER), care s-au apreciat cu 1,21%, până la prețul de 1,2550 lei/acțiune, dar și de titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), care au avut o explozie de 8,78%, până la prețul de 0,5140 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica