GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Electrica. Mă protejez de scumpirea curentului prin achiziția de acțiuni la companiile energetice cu profitabilitatea sporită adusă de prețurile mari - o mutare pe care românii pot să o facă

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Electrica. Mă protejez de scumpirea curentului prin achiziția de acțiuni la companiile energetice cu profitabilitatea sporită adusă de prețurile mari - o mutare pe care românii pot să o facă

Sursa foto: Maximusnd | Dreamstime.com

scris 13 oct 2021

Deși trendul descendent pe acțiunile Electrica este intact, investitorii interesați de emitent pot începe să se gândească la acumulare, bazându-se pe perspectiva unui dividend cu randament net de cel puțin 6% și o succesiune de suporturi tehnice care să atenueze declinul sau chiar să fie punct de revenire pe creștere.

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Mă protejez de scumpirile facturilor de curent prin achiziția de acțiuni la companiile energetice care beneficiază de profitabilitatea sporită adusă de prețurile mari. Este o mutare pe care românii pot să o facă, inclusiv la unele acțiuni listate la BVB care se află în zone de preț depresate.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Titlurile Electrica (EL) au depășit la începutul anului nivelul de 14,00 lei/acțiune, însă de acolo s-au înscris pe un trend scăzător consistent care a adus cotația la finele sesiunii de ieri la prețul de 11,28 lei/acțiune, cu 20% sub maximul din 2021. După declinul din primăvară, o nouă secvență de accelerare a coborâșului a fost începută în luna august, iar graficul zilnic arată că deocamdată presiunea la vânzare nu s-a ridicat.

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Electrica. Mă protejez de scumpirea curentului prin achiziția de acțiuni la companiile energetice cu profitabilitatea sporită adusă de prețurile mari - o mutare pe care românii pot să o facă

Ultima amendare a revenirii s-a realizat în zona de 11,60 lei/acțiune, care se suprapune și cu retragerea Fibonacci de 23,6% a impulsului negativ din intervalul iulie-septembrie 2021. Mediile mobile de viteză de 21 de zile (EMA21) și, respectiv 55 de zile (EMA55) vin în jos confirmând traiectoria descendentă.

Fondul de pensii de la Pilonul II al Aegon și-a redus expunerea pe titluri de stat în trimestrul 2. Investiții bursiere sporite, inclusiv o deținere nouă, de 38 milioane lei, la transportatorul fluvial TTS CITEȘTE ȘI Fondul de pensii de la Pilonul II al Aegon și-a redus expunerea pe titluri de stat în trimestrul 2. Investiții bursiere sporite, inclusiv o deținere nouă, de 38 milioane lei, la transportatorul fluvial TTS

Dacă investitorii care merg cu trendul încă au motive să se țină departe, cei care țintesc acumularea de pachete de acțiuni Electrica pe termen lung se pot gândi la luarea de poziții pentru a profita de deprecierile recente.

Majorarea cu 67,9%, la 326,5 milioane lei, de la 194,5 milioane lei a profitului net semestrial lasă loc perspectivei ca cel puțin dividendul de 0,7300 lei/acțiune acordat în acest an să fie replicat de emitent, cu atât mai mult cu cât valori apropiate au fost promovate și în anii precedenți. La nivelurile actuale, randamentul net s-ar ridica la 6,15%.

OMV Petrom a profitat de închiderea rafinăriei principalului său concurent: vânzări de carburanți în creștere cu o pătrime, marjă de rafinare aproape dublă CITEȘTE ȘI OMV Petrom a profitat de închiderea rafinăriei principalului său concurent: vânzări de carburanți în creștere cu o pătrime, marjă de rafinare aproape dublă

Chiar și dacă pragul de suport din zona de 11,20 lei/acțiune ar fi străpuns, noi linii de repliere ale investitorilor sunt evidente din punct de vedere tehnic. Primul este la 11,80 lei/acțiune, de unde s-a lansat și trendul puternic de la cumpăna anilor 2020-2021, iar un al 2-lea ar fi în zona de 10,35 lei/acțiune, ambele oportunități de cumpărare la niveluri la care randamentul dividendelor ar fi încă și mai atractiv. 10,00 lei/acțiune este, de asemenea, un nivel multiplu testat și totodată prag psihologic fiind un număr rotund.

O validare a reîntoarcerii pe tendință de creștere a acțiunii Electrica ar fi doar după o depășire a mediilor mobile indicate pe grafic și trecerea peste retragerea Fibonacci de 61,8%, în zona de 12,40 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
bvb
bursa
dividende