Volvo pregătește listarea pe bursă și vrea să atragă 3 miliarde de dolari în cardul IPO

Volvo pregătește listarea pe bursă și vrea să atragă 3 miliarde de dolari în cardul IPO
scris 4 oct 2021

Producătorul auto Volvo, deținut de chinezii de la Geely, și-a anunțat planurile de a se lista pe bursa de la Stockholm și speră să obțină aproape 3 miliarde de dolari în cadrul ofertei publice inițiale (IPO).

Constructorul suedez ar putea fi evaluat la peste 20 de miliarde de dolari, excluzând participația de aproape 50% deținută la Polestar, care ar urma să fie listată separat. Această participație este evaluată la circa 10 miliarde de dolari.

Plan - Companiile aeriene renunță la clasa business pentru mai multe locuri în zona \ CITEȘTE ȘI Plan - Companiile aeriene renunță la clasa business pentru mai multe locuri în zona "premium economy"

Holdingul chinez Geely a cumpărat Volvo de la Ford, în urmă cu 11 ani, pentru 1,8 miliarde dolari.

Geely a vrut inițial să listeze Volvo încă din 2018, însă planul a fost suspendat din cauza temerilor legate de majorarea taxelor impuse de SUA pentru importurile auto din China și Europa.

Volvo a anunțat cifre record, venituri și profit, atât pentru anul trecut, cât și pentru prima jumătate a acestui an. Pentru a doua jumătate anului 2021, lucrurile s-au schimbat în rău, din cauza crizei de semiconductori, însă Volvo mizează pe rezultate similare cu 2020.

În prima jumătate a anului, Volvo a raportat o creștere de 41% a vânzărilor comparativ cu aceeași perioadă din 2020, la 380.757 de automobile.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
listare
ipo volvo
evaluare volvo
geely