Implementarea sistemului IT de monitorizare a pieței de capital din România mai așteaptă. ASF a anulat a patra oară licitația

Implementarea sistemului IT de monitorizare a pieței de capital din România mai așteaptă. ASF a anulat a patra oară licitația
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 11 dec 2023

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anulat, pentru a patra oară, o licitație inițiată pentru achiziționarea unui sistem de IT destinat modernizării procesului de monitorizare a operațiunilor derulate pe piața de capital din România. Contractul a fost estimat la 1,765 milioane de lei, fără TVA.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

"Au fost depuse numai oferte inacceptabile si/sau neconforme. Anularea procedurii de achiziție în temeiul articolului 212, aliniatul (1), litera a) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice: „Autoritatea contractantă are obligația de a anula procedura de atribuire a contractului de achiziție publică/acordului-cadru în următoarele cazuri: a) dacă nu a fost depusă nicio ofertă/solicitare de participare sau dacă nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă", conform instituției.

Decizii similare au fost luate în toamna anului 2022, ianuarie 2023 și mai 2023. Detalii AICIAICI și AICI.

La primele trei proceduri au fost depuse oferte de către Scila AB (Suedia) și Web Win Group Net. La ultima s-a înscris doar Web Win Group Net.

GRAFIC Nouă creștere a numărului de bugetari - Statul are cu peste 10.000 de angajați mai mult. Guvernul Ciolacu a depășit la angajări Guvernele Cîțu, Orban I și II, dar este sub Ciucă și Grindeanu/Tudose/Dăncilă CITEȘTE ȘI GRAFIC Nouă creștere a numărului de bugetari - Statul are cu peste 10.000 de angajați mai mult. Guvernul Ciolacu a depășit la angajări Guvernele Cîțu, Orban I și II, dar este sub Ciucă și Grindeanu/Tudose/Dăncilă

În caietul de sarcini, ASF susține că licitația are ca scop modernizarea și eficientizarea activității de supraveghere a pieței de capital în condițiile noilor reglementări europene și naționale (ex. MAR, MiFID II, Legea nr. 24/2017, Legea nr. 126/2018) prin implementarea și operaționalizarea unui program informatic care să asigure consolidarea capacității de monitorizare a activității de tranzacționare pe piața de capital din România, respectiv să se acomodeze la nivel tehnic și operațional legislația din domeniul abuzului de piață (ex. MAR) și al cerințelor de raportare a tranzacțiilor (MiFID II și MiFIR).

ASF reglementează și supraveghează piața asigurărilor, piața pensiilor private și piața de capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
licitatie
piata de capital
sistem it
monitorizare
modernizare
anulare