ULTIMA ORĂ UiPath, creștere de 24% a veniturilor și pierdere redusă. Acțiunile urcă puternic

ULTIMA ORĂ UiPath, creștere de 24% a veniturilor și pierdere redusă. Acțiunile urcă puternic
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 nov 2023

UiPath menține tradiția și raportează rezultatele financiare în apropierea zilei de 1 Decembrie. Compania cu origini românești, care are acum sediul în SUA, a raportat venituri de 326 de milioane de dolari în al treilea trimestru (august-octombrie), în creștere cu 24% față de perioada similară a anului trecut, când s-au situat la  262,7 milioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Acțiunile cresc cu aproape 9,21% after hours, după publicarea rezultatelor. În ședința obișnuită de tranzacționare, acțiunile companiei pierduseră 0,55%, relevă datele analizate de Profit.ro.

"Angajamentul nostru de a înțelege nevoile clienților este cheia succesului nostru. În cadrul celei mai recente versiuni a platformei, am livrat zeci de noi capabilități care transpun potențialul inteligenței artificiale (AI) în acțiuni tangibile, accelerează productivitatea și stimulează inovația și aduc rezultate de afaceri pentru clienții noștri", a declarat Daniel Dines, cofondator și co-CEO al companiei.

ULTIMA ORĂ Compania românească Rombat și alte cinci firme producătoare de baterii, acuzate de Comisia Europeană de constituire a unui cartel CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Compania românească Rombat și alte cinci firme producătoare de baterii, acuzate de Comisia Europeană de constituire a unui cartel

Pierderea netă a companiei s-a redus la 31,5 milioane de dolari. Spre comparație, compania a raportat o pierdere netă de 57,7 milioane de dolari în urmă cu un an și de 60,3 milioane dolari în trimestrul al doilea.

Pe acțiune, compania a avut o pierdere de 6 cenți, față de 10 de cenți cu un an în urmă. 

Fondată în 2005 de Daniel Dines și Marius Tîrcă, UiPath devenea, în 2018, primul unicorn românesc. Compania are în prezent sediul în SUA și dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA).

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
dines
rezultate