Indicele BET, cu 0,50% peste nivelul de la sfârșitul anului trecut

Indicele BET, cu 0,50% peste nivelul de la sfârșitul anului trecut
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 sep 2016

Escladarea maximelor pentru titlurile Transgaz și cele ale băncilor a adus indicele BET la cea mai înaltă valoare a anului, randamentul față de ultima zi de tranzacționare a anului trecut fiind de 0,50%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Bursa de Valori București a avut astăzi o închidere divergentă, cu declin al indicelui financiar BET-FI și al indicelui benchmark, al industriei fondurilor BET-BK, și aprecieri pentru ceilalți indici – pe fondul unui rulaj al pieței de acțiuni de 18,31 milioane lei (4,11 milioane euro). O incertitudine care a marcat și piețele europene, cu apreciere de 0,14% a indicelui german DAX și corecții ale indicilor FTSE100 de la Londra și CAC40 de la Paris de 0,78% și, respectiv 0,24%.

La BVB, indicele compozit BET Plus a urcat cu 0,14%, în timp ce indicele BET, al titlurilor blue-chip, a câștigat 0,18%, până la nivelul de 7.038,71 puncte, unul cu 0,49% peste cel de 7.004,32 puncte al anului trecut.

Motoarele principale pentru avansul indicelui pe noi maxime anuale au performat și astăzi. Titlurile bancare s-au apreciat. Cele ale Băncii Transilvania (TLV) au închis cu 0,21% peste referință, la prețul de 2,38 lei/acțiune, care dă instituției de credit o capitalizare bursieră de 8,68 miliarde lei (1,95 miliarde euro), pe al doilea rulaj al zilei, de 3,21 milioane lei. Pe acest titlu s-a realizat și singura tranzacție specială din piața deal în valoare de aproximativ 792.000 de lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Societe Generale (BRD) s-a apreciat cu 1,23%, până la un nou maxim anual de 11,50 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,10 milioane lei.

Banca Transilvania, singura companie listată la BVB care intră în componența indicelui STOXX Eastern Europe al Deutsche Boerse CITEȘTE ȘI Banca Transilvania, singura companie listată la BVB care intră în componența indicelui STOXX Eastern Europe al Deutsche Boerse

Tot pe maxime este și acțiunea Transgaz Mediaș (TGN), care a câștigat 1,00% la nivelul capitalizării bursiere în ziua în care fondurile de pensii NN au notificat piața prin intermendiul portalului Bursei de Valori București că au depășit un nivel al deținerilor de 5,00% la transportatorul de gaze. Revenirea din minme a titlurilor Romgaz (SNG) ajută, de asemenea, indicii. În sesiunea de azi, titlurile companiei s-au apreciat cu 0,64%, până la prețul de 23,70 lei/acțiune.

În ansamblu, sectorul energetic, măsurat de indicele BET-NG, a câștigat 0,15%. Prin contrast, indicele energetic BET-FI a avut o corecție de 0,42%, până la valoarea de 29.313,92 puncte. Emitentul principal din structura sa, Fondul Proprietatea (FP), a suferit un declin de 0,38%, până la prețul de 0,791 lei/acțiune, pe transferuri de 7,25 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
banca transilvania
brd
transgaz
romgaz
fondul proprietatea
nn