Investitorii individuali au subscris de peste 3 ori tranșa aferentă a ofertei de la Hidroelectrica. Ordine în valoare de 4 miliarde lei. „Dacă e bun prețul, le-am dat, frate!”

Investitorii individuali au subscris de peste 3 ori tranșa aferentă a ofertei de la Hidroelectrica. Ordine în valoare de 4 miliarde lei. „Dacă e bun prețul, le-am dat, frate!”

Sursa foto: Marcus Miranda | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 iun 2023

În condițiile în care sunt ultimele ore în care mai beneficiază de discountul de 3% prevăzut în prospectul operațiiunii de listare a Hidroelectrica, investitorii persoane fizice aglomerează cu ordine sistemul bursei. În unele cazuri, plasamentele pot fi realizate și după ora 17.00.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În sistemul bursei s-au cumulat ordine ale investitorilor individuali pentru achiziția unui număr de 36,0 milioane acțiuni Hidroelectrica (H20), ceea ce înseamnă o suprasubscriere de 3 ori a tranșei aferente. Valoarea agregată a plasamentelor se ridică la 4,03 miliarde lei (814,97 milioane euro), conform datelor analizate de Profit.ro.

Astăzi este ultima zi în care investitorii individuali pot introduce ordine beneficiind în același timp de discountul de 3% aplicabil la prețul de închidere a ofertei, astfel încât în piață era așteptat o accelerare a ritmului de introducere a ordinelor, inclusiv fenomenul subscrierilor „cu pixul”, adică a persoanelor cu disponibilități bănești ridicate care să vină cu scrisori de garanție bancară emise în baza unor active deținute.

VIDEO&GRAFIC Contextul listării Hidroelectrica. Acțiunile companiilor de energie sunt ieftine pe bursele lumii. Cu cine este Hidroelectrica în competiție pentru atragerea banilor CITEȘTE ȘI VIDEO&GRAFIC Contextul listării Hidroelectrica. Acțiunile companiilor de energie sunt ieftine pe bursele lumii. Cu cine este Hidroelectrica în competiție pentru atragerea banilor

Brokerii încearcă să faciliteze o participare cât mai mare a investitorilor. Spre exemplu, SSIF Tradeville a prelungit pentru astăzi intervalul în care se poate subscrie pe platforma sa de tranzacționare până la ora 21.00. Ulterior casa de brokeraj a revenit cu o precizare și anume că ordinele care beneficiază de discount pot fi introduse până la ora 18.00.

Dumitru Miheș este investitor cu peste un sfert de veac de experiență la Bursa de Valori București, unde are un portofoliu relevant. A introdus astăzi un ordin pentru achiziția unui număr de 1.500 de acțiuni, echivalentul unei subscrieri de 168.000 de lei. Plasamentele lui sunt doar din cash.

„Mi s-a părut decent. Nici mare, nici mic”, spune despre prețul la care este promovată oferta. Are o strategie mixtă în funcție de strategia din piață. Consideră că acțiunile Hidroelectrica vor avea un comportament apropiat unor obligațiuni, cu distribuții constante de dividende, dar va vinde dacă, la intrarea în piață, cotația va tinde să se aprecieze mai tare. „Dacă e bun prețul, le-am dat, frate!”

SIF Oltenia are undă verde: își va schimba denumirea în Infinity Capital Investments. Urmează SIF Muntenia CITEȘTE ȘI SIF Oltenia are undă verde: își va schimba denumirea în Infinity Capital Investments. Urmează SIF Muntenia

Sentimentul pozitiv de piață conturat în jurul ofertei este confirmat și de evoluțiile de pe terțe acțiuni în piața reglementată. Indicele BET sare cu 2,5%, susținut de aprecieri de peste 3% a acțiunilor OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG) și Transgaz (TGN).

Tranșa investitorilor instituționali, conform datelor anunțate în premieră de Profit.ro, a fost subscrisă integral încă din prima zi și a primit plasamentele jucătorilor importanți de pe segmentul fondurilor de pensii. Din maniera de cotare există șanse ca prețul de închidere să fie mai apropiat de nivelul superior al coridorului de cotare cuprins între 94,00 lei/acțiune și 112,00 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
bvb
bursa
tradeville