La BVB, dincolo de podium nu se vede nimic

La BVB, dincolo de podium nu se vede nimic

Sursa foto: Michal Mrozek | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 apr 2023

Lichiditatea slabă de pe bursa românească a lăsat cotațiile în derivă și a adus o ședință de deprecieri, în care numai câțiva emitenți au catalizat interesul investitorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Nici cu indicele DAX40 din Germania la ușa maximelor, investitorii de la Bursa de Valori București nu au găsit resursele de a se grupa la cumpărare. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 20,18 milioane lei (4,09 milioane euro), într-o zi, din nou, cu o mare concentrare de adunări generale ale acționarilor.

Cea mai mare atenție a mers către titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au avut un declin de 0,21%, până la prețul de 19,15 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând 5,89 milioane lei în piața reglementată. Pe același emitent s-a realizat și singurul transfer special de pe segmentul deal, cu o valoare de 2,88 milioane lei.

Transilvania Broker de Asigurare distribuie un dividend cu randament de 10% CITEȘTE ȘI Transilvania Broker de Asigurare distribuie un dividend cu randament de 10%

În ziua publicării raportării financiare trimestriale ce indică un declin de 15% al profitului net, OMV Petrom (SNP) a pierdut 0,57% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 0,4850 lei/acțiune, o sesiune în care au cumulat volume echivalente cu 2,38 milioane lei.

Tot la capitolul energie, titlurile Transgaz (TGN) s-au corectat u 1,46%, până la prețul de 336,50 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,14 milioane lei, peste media obișnuită a acestui simbol, sporite în prefigurarea alocării acțiunilor gratuite în contul majorării de capital la finalul săptămânii următoare. Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a votat la a 2-a convocare distribuirea unei treimi din profitul net de 365,75 milioane lei sub formă de dividende având un randament de 3%.

VIDEO O angajată de la Facebook a fost dată afară dintr-un loc de muncă unde era plătită cu 100.000 de dolari pe an ca să nu facă nimic. „Doar stăteam acolo!” CITEȘTE ȘI VIDEO O angajată de la Facebook a fost dată afară dintr-un loc de muncă unde era plătită cu 100.000 de dolari pe an ca să nu facă nimic. „Doar stăteam acolo!”

Dincolo de aceste 3 acțiuni, niciun alt emitent de la cota BVB nu a depășit reperul unei activități de 1 milion de lei. Este deriva care a permis alunecarea pieței, așa cum se vede la nivelul indicilor: -0,40% pentru indicele compozit BET-XT, -0,30% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.946,46de puncte, -0,42% pentru indicele energetic  BET-NG și -0,41% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.267,59 de puncte testează din nou media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

La BVB, dincolo de podium nu se vede nimic

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
transgaz
omv petrom