La BVB – reflux pe piața de acțiuni, efervescență pe segmentul certificatelor

La BVB – reflux pe piața de acțiuni, efervescență pe segmentul certificatelor

Sursa foto: Sorapop Udomsri | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 sep 2021

Bursa traversează o etapă de apatie în care niciun emitent nu a depășit reperul unor transferuri de 5 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fără convingere în atacarea maximelor. Aceasta este fotografia de moment care surprinde ezitarea investitorilor de la Bursa de Valori București. Cu o criză politică în desfășurare și necunoscute majore despre soluția de iarnă în domeniul energetic, jucătorii au ales să nu mute. Impactul s-a resimțit la nivelul volumelor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 26,79 milioane lei (5,41 milioane euro).

Ca și alte sesiuni recente, această retragere de lichiditate a fost compensată de o activitate sporită, în echivalent 11,07 milioane lei (2,24 milioane euro) pe piața certificatelor. Aceasta a fost dinamizată de corecțiile de pe bursa americană care a antrenat ordine din partea investitorilor de la BVB cu expunere pe contractele avâțnd suport indicele Dow Jones Average Industrial. Nu mai puțin de 4 dintre acestea întrunit tranzacții mai mari de 1 milion de lei.

SURPRIZĂ - Safety Broker, liderul pieței, își amână listarea la bursă, argumentând prin posibilul faliment al City Insurance și propunerile ASF de modificare a legislației privind asigurările auto CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ - Safety Broker, liderul pieței, își amână listarea la bursă, argumentând prin posibilul faliment al City Insurance și propunerile ASF de modificare a legislației privind asigurările auto

Cele mai lichide acțiuni au avut închideri divergente. Astfel, titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 1,84%, până la prețul de 0,4695 lei/acțiune, pe o activitate de 4,67 milioane lei, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au alunecat cu 0,11% sub referință, până la prețul de 18,90 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 4,62 milioane lei.

Tot pe segmentul bancar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 1,12%, până la prețul de 2,7200 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,56 milioane lei. Din aceste mișcări a rezultat o tendință predominant pozitivă, cu excepția sectorului fondurilor închise de investiții: +0,38% pentru indicele compozit BET Plus, -0,51% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 52.410,83 puncte, +0,45% pentru indicele energetic BET-NG și +0,38% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.327,58 puncte se află în zona maximelor istorice.

La BVB – reflux pe piața de acțiuni, efervescență pe segmentul certificatelor

2 motoare ale creșterii au luat pauză. Titlurile MedLife (M) au staționat la prețul de 17,00 lei/acțiune, pe transferuri de 2,47 milioane lei, și titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) s-au corectat cu 0,45%, până la prețul de 1,3240 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,13 milioane lei.

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Romgaz Mediaș (SNG) care s-au retras cu 0,15%, până la prețul de 2,5500 lei/acțiune, și de titlurile One United Properties (ONE) au staționat la prețul de 1,9580 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
teraplast
romgaz
medlife
one united