ULTIMA ORĂ Acțiunile UiPath scad abrupt și coboară, în premieră, sub prețul de listare. Dines “pierde” 730 de milioane de dolari din avere

ULTIMA ORĂ Acțiunile UiPath scad abrupt și coboară, în premieră, sub prețul de listare. Dines “pierde” 730 de milioane de dolari din avere
scris 8 sep 2021

Acțiunile UiPath s-au depreciat puternic pe bursa de la New York în prima parte a tranzacțiilor de miercuri și au coborât, în premieră, sub prețul de listare, în pofida rezultatelor financiare peste așteptări raportate de companie cu o zi în urmă.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

În jurul orei 20:20 (ora României), titlurile companiei se depreciau cu 10,61%, până la prețul de 55,84 dolari, după ce anterior au atins un minim intraday record de 55,28 dolari/unitate.

Acțiunile au coborât sub prețul de listare de 56 dolari/unitate pentru prima oară de la debutul pe bursa americană, în luna aprilie.

Obligațiunile în valoare de 5 milioane euro emise de Prefera Foods vin pe bursă CITEȘTE ȘI Obligațiunile în valoare de 5 milioane euro emise de Prefera Foods vin pe bursă

Principalii indici bursieri americani se depreciau cu până la 0,70% la ora menționată.

La prețul de 55,84 dolari, capitalizarea UiPath se ridică la 28,41 miliarde de dolari, cu circa 3,37 miliarde de dolari sub valoarea de piață de 31,78 miliarde de dolari consemnată după închiderea tranzacțiilor marți.

Valoarea deținerii lui Daniel Dines, directorul general și principalul acționar al UiPath, cu o participație de circa 21%, s-a redus cu 730 milioane de dolari, de la 6,92 miliarde de dolari la 6,19 miliarde de dolari.

Dines ocupa locul 413 în Indexul Miliardarilor calculat de Bloomberg în funcție de prețul acțiunilor UiPath de la închiderea sesiunii bursiere marți.

UiPath a publicat, ieri seară, al doilea său raport financiar de la listarea acțiunilor pe bursa newyorkeză, rezultatele depășind estimările analiștilor de pe Wall Street.

Corespondență din Grecia - Creștere mai lentă pentru BSTDB în România, pe fondul pandemiei și al concurenței puternice. Banca discută mai multe proiecte energetice în România CITEȘTE ȘI Corespondență din Grecia - Creștere mai lentă pentru BSTDB în România, pe fondul pandemiei și al concurenței puternice. Banca discută mai multe proiecte energetice în România

UiPaith a raportat venituri de 195,5 milioane de dolari în trimestrul fiscal încheiat la 31 iulie, în creștere cu 40% comparativ cu venituri de 139,4 milioane de dolari în perioada similară a anului trecut. Veniturile recurente anualizate (ARR) au avansat cu 60%, la 726,5 milioane de dolari.

Compania a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 100 milioane de dolari, însă rezultatul pe acțiune ajustat, de 0,01 dolari, a fost peste estimările analiștilor, care preconizau o pierdere de 0,05 dolari/acțiune. Câștigul ajustat exclude o serie de costuri nerecurente și este folosit adesea de analiști la elaborarea previziunilor.

UiPath, companie fondată în România de Dines și Marius Tîrcă și având în prezent sediul în SUA, dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA).

Compania a atras circa 1,34 miliarde de dolari din vânzarea unei participații de 4,6% pe bursa de la New York în a doua jumătate a lunii aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
actiuni uipath
daniel dines
avere daniel dines uipath
rezultate financiare