La un an de când compania-mamă și-a schimbat proprietarul, Retrasib Sibiu își adâncește pierderile

La un an de când compania-mamă și-a schimbat proprietarul, Retrasib Sibiu își adâncește pierderile
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 aug 2018

Retrasib, firmă care a ajuns vara trecută în controlul indirect al fondului american de investiții One Equity Partners, fostă divizie a băncii JP Morgan, a raportat la 6 luni pierderi de peste 3 ori mai mari decât în perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Producătorul de motoare, generatoare și transformatoare electrice Retrasib Sibiu (RTRA) a obținut în primul semestru o cifră de afaceri de 61,97 milioane lei, în creștere cu 30,68% față de cele de 47,92 milioane lei de la S1 2017.

Sporirea semnificativă a activității nu s-a tradus printr-un câștig semestrial nemijlocit. Astfel, rezultatul operațional a fost negativ, pierderea de aproximativ 604.000 de lei, de aproape 10 ori mai mică decât cea de aproximativ 64.000 de lei de la jumătatea anului trecut. În același interval de raportare, pierderile nete au crescut de peste 3 ori, la 1,81 milioane lei, de la aproximativ 538.000 de lei.

Românii au mâncat mai mult la KFC, dar banii lor au plecat în Italia, ceea ce a erodat profitul semestrial al operatorului francizei CITEȘTE ȘI Românii au mâncat mai mult la KFC, dar banii lor au plecat în Italia, ceea ce a erodat profitul semestrial al operatorului francizei

Vara trecută compania germană SGB-SMIT International, acționarul majoritar al Retrasib, a fost cumpărat de fondul american One Equity Partners, fostă divizie a băncii JP Morgan Chase. Urmare a acestei tranzacții internaționale, SGB-SMIT a realizat o ofertă publică de preluare obligatorie care a fost subscrisă în proporție de 80%, operațiune de piață în valoare de 7,75 milioane lei (1,67 milioane euro). În urma acesteia, compania germană a ajuns la o participație cu puțin sub pragul de 95% necesar pentru delistarea Retrasib de la BVB.

La prețul ofertei de 0,2960 lei/acțiune, valoarea de piață a Retrasib Sibiu s-ar ridica la 29,60 milioane lei (6,35 milioane euro). La data de 30 iunie, activele totale ale companiei din Sibiu se ridicau la 100,35 milioane lei, în urcare cu 13,12% față de cele de 88,71 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același răstimp, datoriile totale s-au majorat cu 14,00%, la 109,53 milioane lei, de la 96,08 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
retrasib
bvb
bursa. jp morgan
one equity partners
sgb-smit international