Majorare de capital cu acțiuni gratuite la Teraplast

Majorare de capital cu acțiuni gratuite la Teraplast
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 dec 2015

Adunarea Generală a Acționarilor la Teraplast aprobă distribuirea profitului nerepartizat de anul trecut de 8,87 milioane lei sub formă de acțiuni gratuite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Majorarea de capital propusă pe ordinea de zi a AGA la Teraplast Bistrița (TRP) a fost aprobată de acționari în unanimitate. Astfel, aceștia ar urma să primească, fiecare în funcție de numărul actual al deținerilor, 88,74 milioane acțiuni noi la valoarea nominală de 0,1 lei/acțiune, dar care la prețul de piață al închiderii de ieri de la BVB se ridică la 0,722 lei/acțiune.

Mai întâi, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor a fost aprobată încorporarea la capitolul "Alte rezerve" a profitului nerepartizat de anul trecut de 8,87 milioane lei (aproape 2 milioane euro). Ulterior, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a votat majorarea de capital prin care rezervele încorporate sunt distribuite sub formă de acțiuni gratuite.

Recompensa pentru acționarii producătorului de profile din PVC pentru tâmplărie este mare. Cele 88,74 milioane acțiuni noi reprezintă un nivel echivalent cu peste 30% din actualul volum de 288,87 milioane acțiuni emise și care la prețul de 0,722 lei/acțiune dau companiei o valoare de piață de 208,67 milioane lei (46,62 milioane euro).

Program de răscumpărări de un milion de lei

Tot în AGEA a fost aprobat și un program de răscumpărări ale acțiunilor proprii pentru maximum 2 milioane de titluri, reprezentând 0,69% din capitalul social, la un preț egal celui de la BVB din momentul efectuării tranzacției, însă nu mai mare de 1 leu pe acțiune, suma maximă disponibilizată pentru aceste operațiuni de buy-back fiind de maximum 1 milion de lei.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
bvb
bursa
majorare de capital
actiuni gratuite
rascumparari