Marius Moldovan, avizat de ASF ca membru în board-ul SIF Transilvania la aproape jumătate de an de la votul acționarilor. A 6-a parte din mandat i-a fost „mâncată” de întârzierea Autorității

Marius Moldovan, avizat de ASF ca membru în board-ul SIF Transilvania la aproape jumătate de an de la votul acționarilor. A 6-a parte din mandat i-a fost „mâncată” de întârzierea Autorității
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 oct 2018

Autoritatea de Supraveghere Financiară l-a avizat pe Marius Moldovan, președinte al Depozitarului Central, drept membru în Consiliul de Supraveghere. Boardul rămâne descompletat, după ce în urmă cu o lună autorizarea îi fusese retrasă omului de afaceri Constantin Frățilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De la acționari până la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), uneori drumul este dureros de lung. Marius Moldovan, cel care în prezent ocupă poziția de președinte al Depozitarului Central, a simțit-o pe pielea lui. Votat în Adunarea Generală a Acționarilor de la sfârșitul lunii aprilie pe un loc vacant în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania (SIF), acesta a primit abia acum avizul supraveghetorului pieței.

La sfârșitul lunii iulie, Moldovan nici măcar nu fusese chemat la interviu, iar ASF a luat o decizie în ceea ce-l privește abia într-un răstimp în care mandatul în boardul SIF-ului, care expiră în aprilie 2021, și-a epuizat a 6-a parte din durata stabilită în AGA.

Acționarii SIF Oltenia au aprobat aproape în unanimitate vânzarea participației la BCR către Erste, tranzacție de 140 milioane euro. Ce spune președintele Tudor Ciurezu, care sunt interpretările în piață, când vin banii și cum vor fi folosiți CITEȘTE ȘI Acționarii SIF Oltenia au aprobat aproape în unanimitate vânzarea participației la BCR către Erste, tranzacție de 140 milioane euro. Ce spune președintele Tudor Ciurezu, care sunt interpretările în piață, când vin banii și cum vor fi folosiți

Blestem sau nu, Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania rămâne descompletat, după ce la jumătatea lunii trecute, ASF a retras avizul altui membru, omul de afaceri Constantin Frățilă, în baza unor stipulații din lege care prevăd că nu pot ocupa poziții în board cei care sunt urmăriți penal pentru infracțiuni legate de piața de capital.

Suprapunerea timpului în care Moldovan și Frățilă nu au fost membri în board pentru ca acesta să fie complet, a lăsat un raport de forțe 3 la 3, în care balanța de putere era înclinată de votul șefului Consiliului de Suoraveghere Ștefan Szabo, om care este perceput în piață ca apropiat al șefului de peste 25 de ani al SIF Transilvania, Mihai Fercală.

Societatea a inițiat începând cu data de 27 septembrie procedurile pentru avizarea ca membru în Consiliul de Supraveghere a lui Ovidiu Ioan Silaghi. Dacă ASF va parcurge în același ritm procedurile, ar însemna că boardul SIF Transilvania va fi completat abia la jumătatea lunii martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif transilvania
asf
marius moldovan
mihai fercala
constantin fratila
depozitarul central