MedLife, injecție de lichiditate pentru bursă

MedLife, injecție de lichiditate pentru bursă
scris 21 dec 2016

Listarea furnizorului de servicii medicale MedLife a urcat rulajul pieței de acțiuni la aproape 30 de milioane de lei, peste o treime din acesta fiind asigurat de noul emitent. Cotația a urcat cu 2,31% peste prețul ofertei publice primare închisă joia trecută.

Fără listarea MedLife (M) aproape am fi spus că nu s-a întrebat nimic pe bursă. Indicii principali de la BVB au avut oscilații nesemnificative, pe fondul unor volume cu puțin sub mediana perioadei. Indicele BET, al titlurilor blue-chip, a urcat închis cu numai 0,01% peste referință, la nivelul de 7.022,57 puncte.

Sesiunea a fost, astfel, animată de transferurile însumând 12,40 milioane lei, pe titlurile MedLife care au reprezentat 41,84% din activitatea de tranzacționare de 29,64 milioane lei (6,56 milioane euro) pe segmentul acțiuni și 5,39% din valoarea de 230 milioane lei (50,88 milioane euro) a operațiunii de piață prin care fondul de private equity V4C și-a înstrăinat deținerea de 36,25% din titlurile MedLife, iar IFC, parte a grupului Băncii Mondiale și-a redus expunerea, vânzând 7,75% din acțiunile companiei.

Societățile financiare de la cota BVB au pierdut pe drum un sfert din câștigurile raportate la 9 luni CITEȘTE ȘI Societățile financiare de la cota BVB au pierdut pe drum un sfert din câștigurile raportate la 9 luni

Comportamentul în piață al titlurilor liderului din România a pieței de servicii medicale a fost robust, cu deschidere la prețul de ofertă de 26,00 lei/acțiune, o alunecare cu numai 3 pași de cotare sub acest reper în debutul sesiunii de tranzacționare și, după atingerea unui maxim de 26,90 lei/acțiune, închiderea la prețul de 26,60 lei/acțiune care dă companiei o capitalizare bursieră de 534,45 milioane lei (118,25 milioane euro). La acest nivel de preț, câștigul pe care îl pot marca investitorii care au cumpărat titluri MedLife cu discount de 5%, la prețul de 24,70 lei/acțiune, subscriind în primele 4 zile ale ofertei, este de 7,69%, echivalentul unui randament anualizat de aproape 400%.

SIF Oltenia atacă în instanță AGA de la BCR CITEȘTE ȘI SIF Oltenia atacă în instanță AGA de la BCR

La orele prânzului doar un singur alt emitent de la cota BVB mai depășise un nivel al schimburilor de 1 milion de lei și se părea că acțiunea MedLife va canibaliza lichiditatea pieței. Către finalul orarului de tranzacționare volumele au venit și pe alți emitenți.

Banca Transilvania (TLV) a avut al 2-lea rulaj al zilei, de 5,18 milioane lei, titlurile apreciindu-se cu 0,43%, până la prețul de 2,3500 lei/acțiune. Cealaltă acțiune bancară lichidă de pe bursa românească, cea a BRD Groupe Societe Generale (BRD), a avansat cu 0,17%, până la prețul de 11,48 lei/acțiune pe volume echivalente cu 2,05 milioane lei.

Manager de fonduri: Cel mai mare pericol pentru Trump vine de pe bursă CITEȘTE ȘI Manager de fonduri: Cel mai mare pericol pentru Trump vine de pe bursă

Interesul nu a fost total eclipsat nici pentru titlurile energetice ale căror indice BET-NG a suferit un recul de 0,03%. Titlurile OM Petrom (SNP) au staționat pe nivelul de preț al sesiunii precedente de 0,2615 lei/acțiune, pe fondul unor transferuri de 2,33 milioane lei. Tot pe nivelul de referință, la prețul de 24,75 lei/acțiune, au rămas și titlurile producătorului de gaze naturale Romaz Mediaș (SNG), care au adunat schimburi de 1,06 milioane lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au coborât cu 0,50%, până la prețul de 0,7920 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,08 milioane lei. Aceasta a influențat negativ indicele financiar BET-FI care a avut un declin de 0,13%, până la nivelul de 29.038,93 puncte.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
medlife
bvb
bursa
fondul proprietatea
banca transilvania
omv petrom
romgaz
brd