Meta Estate Trust vine luni la bursă

Meta Estate Trust vine luni la bursă

Sursa foto: Mamakestudio | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2022

Fondul de investiții META Estate Trust, companie holding formată, cum a anunțat în premieră Profit.ro, din nume grele de investitori din imobiliare, energie, transport, HoReCa și piața de capital, va fi lansat luni la bursă, operațiune anunțată de anul trecut de Profit.ro ca fiind pregătită.

Urmărește-ne și pe Google News

Operațiunea de piață derulată în vederea listării a adunat ordine de aproape 3 milioane de euro, pentru achiziția unui număr de 12,03 milioane acțiuni. Din acestea, 9,01 milioane lei vor fi obținute la prețul de 1,1400 lei/acțiune de investitorii care au realizat plasamentele în primele 5 zile ale operațiunii de piață.

Valoarea ofertei se ridică la 13,90 milioane lei (2,82 milioane euro), suma atrasă reprezentând doar 48,14% din ținta de finanțare de 30,00 milioane lei care ar fi fost atinsă în cazul unei subscrieri integrale a pachetului de 25,00 milioane acțiuni pus în vânzare.

SIF Muntenia finalizează oferta de răscumpărare și achiziționează acțiuni reprezentând 3% din capitalul social CITEȘTE ȘI SIF Muntenia finalizează oferta de răscumpărare și achiziționează acțiuni reprezentând 3% din capitalul social

Oferta a vizat listarea pe piața AeRO a BVB a societății, inițiată de Eugen Voicu, cel care își leagă numele de fondurile Certinvest. Într-o majorare de capital realizată la prețul de 1,1000 lei/acțiune, proiectul a atras în acționariat nume cunoscute din business-ul românesc, precum Ovidiu Ioan Andrieș, noul proprietar al Smart Diesel (cel mai mare benzinar independent); consultantul și coach-ul Adrian Stanciu; Andrei Sârbu, Maria Andrei și Ionuț Nicolescu – managerii SVN România (cel mai mare vânzător de apartamente); familia Dragoș și Alexandru Bonea împreună cu afacerea lor cu amenajări interioare Delta Studio; Gabriel Stanciu, CEO-ul Alstom Transport România; Marian Alecu, unul dintre cei mai puternici oameni din industria HoReCa, acționar în lanțul City Grill; Viorel Opaiț, Business Development Director la liderul consultanților imobiliari JLL Romania; Andreea Păun, managing partner al companiei de consultanță imobiliară Griffes; Deig Oriol Casellas, fost development manager la Veranda Mall Obor; Răzvan-Grigore Găină, consilier parlamentar și fost director general al companiei de instalații Branpis Bacău; Ilinca Păun, antreprenor și fost șef al brokerului imobiliar Colliers International.

Meta Estate Trust avea la finele anului trecut, conform situațiilor financiare auditate de Mazars România, un activ net de 70,31 milioane lei. În 2021, societatea a avut venituri totale din exploatare de 3,06 milioane lei și a înregistrat o pierdere netă de 2,39 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta estate trust
eugen voicu
certinvest
bursa
bvb
brk financial