Ministerul Finanțelor a transferat Fondului Proprietatea aproape 190 milioane lei, devenind de facto acționar

Ministerul Finanțelor a transferat Fondului Proprietatea aproape 190 milioane lei, devenind de facto acționar
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2022

Ministerul Finanțelor a vărsat la capitalul social al Fondului Proprietatea circa 189 milioane lei, devenind de facto acționar al Fondului, ca reprezentant al Guvernului și statului român, a anunțat ministrul de resort, Adrian Câciu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Plata este în contul acțiunilor deținute și neplătite până acum.

"În acest moment, Ministerul Finanțelor este acționar al Fondului Proprietatea și vom analiza împreună care este evoluția acestui fond. Valoarea acțiunilor este de 7 ori față de valoarea subscrisă și vărsată", a spus ministrul.

La 31 decembrie 2021, statul deținea aproximativ 363,8 milioane de acțiuni neplătite la Fond, respectiv circa 6%.

Recent, Fondul Proprietatea a obținut 978,25 milioane lei din vânzarea a 2,27 miliarde acțiuni ale companiei petroliere, reprezentând 4,01% din capitalul social al acesteia. Este suma așteptată în bilanț de investitorii care s-au activat la cumpărare și au adus o apreciere de 1,96%, până la prețul de 2,0250 lei/acțiune, a titlurilor Fondului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica