Nasdaq Composite a coborât la cel mai redus nivel din ultimii 2 ani

Nasdaq Composite a coborât la cel mai redus nivel din ultimii 2 ani

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 oct 2022
Acțiunile americane au închis luni în scădere, iar indicele Nasdaq Composite a coborât la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, în condițiile în care acțiunile din sectorul tehnologic continuă să fie cele mai afectate în actuala piață bear, din cauza creșterii ratelor de dobândă.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Indicele Nasdaq Composite a închis în scădere cu 1,04%, la 10.542,10 puncte, atingând cel mai scăzut nivel de închidere din iulie 2020, tras în jos de prăbușirea acțiunilor din domeniul semiconductorilor, precum Nvidia și AMD.
Grevele din Franța care au lăsat fără carburanți o treime din benzinării vor continua CITEȘTE ȘI Grevele din Franța care au lăsat fără carburanți o treime din benzinării vor continua

S&P 500 a scăzut, la rândul său, cu 0,75%, la 3.612,39, tras în jos de titlurile din industria semiconductorilor și de scăderi ale giganților din domeniul tehnologiei, precum Microsoft.

Indicele Dow Jones Industrial Average a pierdut 93,91 puncte, sau 0,32%, închizând la 29.202,88 puncte.
 
CEO JPMorgan, Jamie Dimon, a avertizat că SUA vor intra probabil în recesiune în 2023 și că s-ar putea să nu fie vorba doar de o contracție economică ușoară, așa cum au preconizat unii economiști.
 
Scăderile au avut loc după ce administrația Biden a anunțat noi măsuri care vizează exporturile de tehnologie către China, restricționând exporturile de semiconductori către Beijing. Totodata, Advanced Micro Devices a anuntat  ca rezultatele preliminarii pentru acest trimestru sunt in scadere fata de preconizarile de la ultima raportare.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua