Acțiunile europene scad, sub impactul bombardamentelor din Ucraina și al măsurilor agresive ale băncilor centrale

Acțiunile europene scad, sub impactul bombardamentelor din Ucraina și al măsurilor agresive ale băncilor centrale

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 oct 2022
Acțiunile europene scad luni, în contextul în care îngrijorările legate de impactul bombardamentelor din Ucraina și de măsurile agresive ale băncilor centrale în materie de politică monetară s-au amplificat.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele paneuropean STOXX 600 a scăzut cu circa 0,7%, atingând minimul ultimei săptămâni, însă apoi și-a temperat declinul la aproximativ  0,3%. După ora prânzului, DAX din Germania este în scădere cu 0,15%, CAC 40 din Franța scade cu 0,54%, iar FTSE 100 din Marea Britanie cobooară 0,3%.
Dr. Fischer Dental își extinde activitatea în Germania CITEȘTE ȘI Dr. Fischer Dental își extinde activitatea în Germania

Scăderile au loc după ce datele de vineri au subliniat rezistența și soliditatea pieței muncii din SUA, ceea ce a întărit așteptările conform cărora Rezerva Federală va continua să majoreze ratele dobânzilor în încercarea de tempera inflația. Aceste majorări au însă un impact negativ asupra activității economice și veniturilor companiilor.

În Asia, acțiunile au scăzut brusc, deși volumele de tranzacționare au fost reduse din cauza unor sărbători din Japonia și Coreea de Sud.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
fed
piata muncii
ucraina