Noi scăderi pentru indicii americani. Nasdaq Composite a făcut excepție, pe fondul creșterii puternice a acțiunilor Alphabet

Noi scăderi pentru indicii americani. Nasdaq Composite a făcut excepție, pe fondul creșterii puternice a acțiunilor Alphabet
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 mai 2023
Indicii burieri americani Dow Jones și S&P 500 au încheiat joi în scădere, trași în jos de Walt Disney, care a anunțat că a pierdut abonați, și PacWest, care a condus scăderile băncilor regionale pe fondul unui declin al depozitelor.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Nasdaq Composite a reușit să încheie ședința pe plus, în contextul în care acțiunile Alphabet au crescut cu 4,3%, la o zi după ce Google a lansat mai multe produse de inteligență artificială pentru a face față concurenței din partea Microsoft. Acțiunile Microsoft au scăzut cu 0,7% și au fost printre cele mai mari influențe negative asupra S&P 500 și Nasdaq.
Profitul Romgaz a scăzut cu numai 1% în T1 2023, după ce compania și-a contabilizat contribuția de solidaritate în avans pentru 2022. Preț reglementat = impozit mai mic CITEȘTE ȘI Profitul Romgaz a scăzut cu numai 1% în T1 2023, după ce compania și-a contabilizat contribuția de solidaritate în avans pentru 2022. Preț reglementat = impozit mai mic

Acțiunile PacWest Bancorp au scăzut cu 22,7% după ce banac regională a raportat că depozitele sale au scăzut cu 9,5% săptămâna trecută.

Acțiunile altor bănci regionale au scăzut și ele, veștile stârnind din nou îngrijorările legate de sănătatea industriei, după prăbușirea recentă a trei creditori regionali. Indicele KBW al băncilor regionale a încheiat ziua în scădere cu 2,4%.
 
"Nu cred că se poate spune că este o problemă generalizată. Dar este foarte probabil să vedem mai multe consolidări și să existe mai multe dureri de cap pentru investitorii băncilor regionale", a declarat Oliver Pursche, vicepreședintela Wealthspire Advisors, citat e Reuters. 
 
Acțiunile Walt Disney au scăzut cu 8,7%, după ce compania a raportat venituri trimestriale în conformitate cu așteptările analiștilor, dar a declarat că numărul total de abonați la serviciul Disney+ a scăzut.
 
Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,66%, S&P 500 a pierdut 0,17%, iar Nasdaq Composite a crescut cu 0,18%.
viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
actiuni
wall street