Opoziție importantă în AGA de la BVB față de planul de recompensare a angajaților

Opoziție importantă în AGA de la BVB față de planul de recompensare a angajaților

Sursa foto: Gearstd / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 sep 2017

O propunere de revocare a unui plan de opțiuni pentru acțiuni BVB în favoarea angajaților a fost la un pas să treacă în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, având 44% din voturile celor prezenți. Dan Paul, președinte al Asociației Brokerilor, afirmase că este imoral ca echivalentul a 3 sferturi din profitul net pe anul trecut să meargă către angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Un plan de răscumpărare și bonusuri anuale către angajați în valoare de 1,5 milioane lei la Bursa de Valori București rămâne în vigoare după ce Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de astăzi a respins o propunere a modificării bugetului de venituri și cheltuieli a operatorului de piață care prevedea eliminarea acestui plan de recompensare.

Votul a fost, însă, strâns. În condițiile unui cvorum de 65,03%, nu mai puțin de 44,36% din voturile exprimate au fost în favoarea propunerii. Dan Paul, președinte al Asociației Brokerilor și membru în CA al BVB, a fost unul dintre promotori. El a declarat în AGA că, acest plan de recompensare se adaugă unei alte scheme de bonusuri aprobată în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din primăvară.

Sinteza modificărilor fiscale pregătite de Guvern: facilități promise, dar compensate prin creșteri de taxe. Intervenție în sectorul bancar CITEȘTE ȘI Sinteza modificărilor fiscale pregătite de Guvern: facilități promise, dar compensate prin creșteri de taxe. Intervenție în sectorul bancar

Chiar dacă sumele vor fi date eșalonat, în anii următori, acestea cad în sarcina bugetului pe 2017. Astfel, s-ar ajunge ca 5,5 milioane lei, echivalentul a aproape 3 sferturi din profitul net de 7,5 milioane lei, să meargă către conducere și angajați. „Considerăm acest lucru imoral”, a afirmat Paul în AGA.

Cele mai importante decizii din Adunarea Generală a Acționarilor de astăzi au fost votarea lui Radu Hanga, director executiv Strategie-Coordonare Grup la Banca Transilvania, ca membru al Consiliului de Administrație, unde urmează să ocupe locul vacantat de Cristian Micu, și respingerea unei propuneri de anulare a schemei de comisionare și tarifare votată la AGA de bilanț și care prevede o taxă minimă de 0,95 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
dan paul
asociatia brokerilor
radu hanga