Fondurile NN vând la Transgaz și cad sub o deținere de 5%

Fondurile NN vând la Transgaz și cad sub o deținere de 5%
scris 1 sep 2017

După vânzări în piața secundară, fondurile NN au ajuns la o deținere de 4,98% din acțiunile Transgaz, după ce anterior erau cu puțin peste reperul de 5,00%.

Fondurile NN vând acțiuni la transportatorul de gaze naturale Transgaz Mediaș (TGN) și își reduc expunerea la 4,98% din titluri după ce raportarea anterioară menționa o participație de 5,01%. Sunt marcări de profituri consistente, acțiunile Transgaz mergând din maxime în maxime în ultimii 2 ani de tranzacționare la bursă.

După înstrăinările recente, fondurile NN au rămas cu un pachet cu puțin peste 586.000 de acțiuni a cărui valoare de piață la prețul închiderii de ieri de 405,00 lei/acțiune se ridică la 237,44 milioane lei (51,68 milioane euro). Cea mai mare deținere, de 3,87%, o are Fondul de Pensii Administrat NN.

APAPR confirmă discuțiile cu Ministerul Finanțelor privind reducerea contribuțiilor la Pilonul II de pensii CITEȘTE ȘI APAPR confirmă discuțiile cu Ministerul Finanțelor privind reducerea contribuțiilor la Pilonul II de pensii

Recent, fondurile de pensii au fost de mai multe ori ținta autortităților, de la declarațiile liderului majorității Liviu Dragnea împotriva administratorului NN și amendarea acestuia drastică de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), de la declarațiile ministrului Finanțelor Publice Ionuț Mișa despre deființarea Pilonului 2 și până la discuțiile cu privire la o limitare a contribuțiilor, de la declarațiile ostile ale premierului Tudose și până la negocierea eliminării taxei de 2,5% percepută imediat după colectarea contribuțiilor.

Transgaz este listată la cota Bursei de Valori București din anul 2008, în urma unei oferte publice al cărei preț a fost de 191,92 lei/acțiune. De atunci, investitorii au o valoare dublă a deținerii fără a mai socoti și dividendele cumulate. Fondurile de pensii au fost cei mai constanți cumpărători din piața secundară și au susținut cotațiile titlurilor energetice ale companiilor deținute în majoritate de stat. La ultimul preț de închidere, capitalizarea bursieră a Transgaz este de 4,75 miliarde lei (1,03 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
nn
bursa
bvb
mihai tudose
liviu dragnea
ionut misa