Procesatorul italian de plăți Nexi a atras 2 miliarde euro printr-o ofertă publică, cea mai mare listare în Europa din acest an

Procesatorul italian de plăți Nexi a atras 2 miliarde euro printr-o ofertă publică, cea mai mare listare în Europa din acest an
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 apr 2019

Grupul italian Nexi, cel mai mare procesator de plăți din Peninsulă, a atras 2,01 miliarde de euro printr-o ofertă publică inițială pe bursa de la Milano, cea mai mare listare a unei companii în Europa în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acționarii Nexi, printre care Mercury UK, Banco BMP, Banca Popolare di Sondrio și Credito Valtellinese, au vândut investitorilor instituționali un pachet echivalent cu 35,6% din acțiunile grupului, la un preț de 9 euro/acțiune. Free-float-ul ar putea ajunge la 40,9% în cazul exercitării opțiunii de supraalocare.

La prețul de 9 euro/acțiune, grupul italian este evaluat la 5,7 miliarde de euro (7,3 miliarde euro incluzând datoriile).

Fondurile de pensii NN au depășit nivelul de deținere de 5% din acțiunile Transelectrica, plasamente cu valoare de piață de peste 80 milioane lei CITEȘTE ȘI Fondurile de pensii NN au depășit nivelul de deținere de 5% din acțiunile Transelectrica, plasamente cu valoare de piață de peste 80 milioane lei

Este cea mai mare ofertă publică inițială pe bursele europene după listarea producătorului german de frâne Knorr-Bremse în octombrie anul trecut. Compania germană a atras aunci 3,8 miliarde de euro de la investitori, scrie Bloomberg.

Nexi (fostul Istituto Centrale delle Banche Popolari Italiane) este cel mai mare furnizor de servicii de plăți din Italia. Grupul operează în parteneriat cu aproximativ 150 de bănci, soluțiile sale de plată fiind acceptate de 890.000 de comercianți din întreaga țară.

Anul trecut, grupul a raportat venituri operaționale de 931 milioane euro și un rezultat EBITDA de 424 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
nexi
listare
oferta publica initiala
ipo
solutii de plata
plati digitale