Producătorul de electrocasnice Electroargeș vrea să răscumpere până la 10% din acțiunile proprii. Acțiunile urcă

Producătorul de electrocasnice Electroargeș vrea să răscumpere până la 10% din acțiunile proprii. Acțiunile urcă

Sursa foto: fotopoly / dreamstime.com

scris 27 oct 2017

Acțiunile producătorului de electrocasnice Electroargeș se apreciază cu 8% după ce emitentul a convocat acționarii pentru lansarea unui program de răscumpărare.

Electroargeș Curtea de Argeș (ELGS) vrea să răscumpere un număr de până la 6,97 milioane de acțiuni proprii, echivalentul a 10% din capitalul social, conform unui convocator pentru desfășurarea unei Adunări Generale Extraordinare a Acționarilor în data de 12 decembrie publicat astăzi pe portalul Bursei de Valori București.

În câteva minute de la furnizarea informației, acțiunile companiei specializată în fabricarea produselor electrocasnice au urcat în piața secundară cu 8,33%, la prețul de 1,3000 lei/acțiune, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest. Conform convocartorului, răscumpărările se vor Face la prețul de piață și la un nivel de minimum 0,5000 lei/acțiune și maximum 2,5000 lei/acțiune.

Electroargeș rămâne condamnată la lohn-ul industrial. Germanii de la Kärcher le atrag atenția că nu pot vinde sub alte mărci produse fabricate sub licența lor CITEȘTE ȘI Electroargeș rămâne condamnată la lohn-ul industrial. Germanii de la Kärcher le atrag atenția că nu pot vinde sub alte mărci produse fabricate sub licența lor

Un număr de 4,53 milioane de titluri, reprezentând 65,00% din acțiunile răscumpărate vor fi anulate în vederea reducerii capitalului social, iar 2,44 milioane titluri, respectiv 34,99% din răscumpărări, vor fi destinate recompensării conducerii și angajaților. La actualul preț de piață, înseamnă că alocările către personal ar urma să fie în echivalent 3,17 milioane lei.

Profitul net semestrial al Electroargeș a scăzut cu 22,32% față de perioada similară a anului trecut, la 7,10 milioane lei, de la 9,14 milioane lei, pe fondul unor afaceri care în același interval au avansat marginal, cu 0,58%, la 107,65 milioane lei, de la 105,61 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
electroarges
rascumparari
bvb
bursa