Prodplast rămâne cu acțiunile Romtatay în brațe. Romtatay va discuta o acțiune împotriva administratorului spaniol

Prodplast rămâne cu acțiunile Romtatay în brațe. Romtatay va discuta o acțiune împotriva administratorului spaniol
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 oct 2017

Compania mixtă româno-spaniolă Romtatay respinge programul de răscumpărări care ar fi urmat să scoată din acționariat producătorul de mase plastice Prodplast.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prodplast București (PPL) va rămâne în acționariatul producătorului de obiecte sanitare RomTatay, cu o participație de 45,53% din capitalul social, după ce perspectiva de a înstrăina pachetul chiar către emitent s-a infirmat. Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de la RomTatay a respins propunerea privind cumpărarea de către societate a unui număr de 21.900 de acțiuni, echivalentul deținerii Prodplast, pentru care ar fi urmat să plătească până la 2 milioane euro.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

În cazul în care propunerea ar fi fost adoptată, Prodplast ar fi ieșit din acționariat, iar acțiunile răscumpărate ar fi fost anulate, reducându-se astfel capitalul social. Celălalt acționar, Plasticos TATAY din Barcelona, care a fondat compania mixtă româno-spaniolă în anul 1992, în prezent cu o participație de 54,45%, ar fi deținut peste 99% din titluri.

Producătorul austriac de ambalaje din plastic Alpla, cel mai mare jucător din industria europeană de profil, a semnat actele pentru finalizarea tranzacției cu producătorul român Star East Pet. CITEȘTE ȘI Producătorul austriac de ambalaje din plastic Alpla, cel mai mare jucător din industria europeană de profil, a semnat actele pentru finalizarea tranzacției cu producătorul român Star East Pet.

În același timp, Romtatay va discuta o acțiune împotriva spaniolului Eduardo Miralta, administrator și președinte al Consiliului de Administrație al companiei, "pentru daune produse companiei prin încălcarea atribuțiilor".

Prodplast este listată la Bursa de Valori București, iar compania controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru prin Nord SA a raportat că a fost puternic afectată de insolvențele companiilor Romcab și Proenerg, din piața cablurilor electrice, pentru care era furnizor de materie primă. În primul semestru din acest an, producătorul de mase plastice a avut o cifră de afaceri de 21,83 milioane lei, cu 29,03% mai mică decât cea din perioada similară a anului trecut.

În același timp, profitul operațional EBITDA s-a prăbușit cu 83,36%, la aproximativ 654.000 de lei, de la 3,93 milioane lei, iar compania a trecut pe pierdere cu un rezultat negativ de aproximativ 816.000 de lei, față de profitul net de 1,86 milioane lei din S1 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
prodplast
romtatay
rascumparari
plasticos tatay